MKÜ’den teknolojik atılım

MKÜ İskenderun Meslek Yüksekokulu’nda 2 yeni atölye ile teknolojik alt yapısı güçlendirilen 2 laboratuar ve basın-yayın merkezi hizmete açıldı

MKÜ’den teknolojik atılımMustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, teknolojik yatırımlar sayesinde eğitim teorik eğitinin pratiğe daha çabuk dönüştüğünü vurguladı. MKÜ İskenderun Meslek Yüksekokulu’nda (İMYO), yaklaşık 180 bin TL yatırımla kurulumu tamamlanan, 2 yeni atölye ile teknolojik alt yapısı güçlendirilen 2 laboratuar ve basın-yayın merkezi hizmete açıldı. Açılış törenine MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, MKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Ali Koç, Prof. Dr. Mehmet Dalkız, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Nardüzü Belde Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, Belen Milli Eğitim Müdürü Mümin Kılıçoğlu, Belen Emniyet Amiri Gürsel Tabur, öğretim üyeleri ile okulun akademik ve idari personeli ve öğrenciler katıldı. Rektör Prof. Dr. Güder, açılış öncesi, yaptığı açıklamada, üniversitede laboratuar yenileme çalışmalarını sürdüğünü, öğrencilerini uygulama becerileri yüksek gençler olarak yetiştirmek üzere teknolojik gelişime paralel yenileme çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Üniversitenin İskenderun’daki yatırım ve proje çalışmalarını hayata geçirme çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Rektör Prof.Dr. Güder, şöyle konuştu:  ”Göreve geldikten sonra, üniversitemizden ödeneği hemen ayırarak, eski ve yeni müdürlerimizin el birliğiyle okulumuz laboratuarlarına yeni cihazlar kazandırdık. İMYO çok sayıda nitelikli gençler yetiştirdi. İhtiyaç duyulan alanlarda gençlerin yetişmesi uygulamalı eğitime dayalı. Bizler AB’ye paralel çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği halinde projeler yürütüyoruz. Üniversitemize gelen gençlerimizi uygulama becerileri yüksek nitelikli gençler olarak yetiştiriyoruz. Ziyaretlerimiz aynı zamanda akademik personelimizin pozitif yönde motive edilmesi amacını da taşıyor. Davetimize katılan tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum. Ziyaretleriniz akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizi son derece mutlu ve motive etmiştir.”
İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek de, belediye olarak İMYO’ya her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi. İMYO’da folklor gösterileri ve çiçeklerle karşılanan Rektör Prof.Dr. Güder ve beraberindekiler, açılış öncesi halay çekip, ardından Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Murat Bikçe’nin makamında okuldaki yenilikler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ardından Basın ve Yayın Teknolojileri Programı’nın uygulama birimi olarak faaliyete geçen İMYO Haber Merkezi’ni gezen Prof.Dr. Güder, burada Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Metin Güler ve İhsan Gülüş’ten öğrencilerce aylık olarak hazırlanan İMYO Haber gazetesi ve web haber sitesi ile İMYO Haber Merkezi’nin teknolojik alt yapısı ve çalışmalarını hakkında bilgi aldı. Ardından Elektronik Teknolojisi Laboratuarı’nı gezen Rektör Prof. Dr. Güder, bu laboratuara yeni kazandırılan 10 osiloskop, 10 ölçüm cihazı, 6 havya ile 10 deney seti, temel haberleşme deney seti ve laboratuardaki çalışmalar hakkında Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Ali Rıza Çelik ve Öğr.Gör. Mustafa Çakır’dan bilgi aldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.