Kadınlar çağdaşlaşma felsefesinin temel direği

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Avukat Mevlüt Dudu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı değerlendirmesinde, bayanların bu özel gününü kutladı.
Toplumların gelişmişlik düzeyinin kadınların toplumsal yaşama aktif katılımıyla doğru orantılı olduğuna dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dudu, “Kadınlar siyasetten ekonomiye, sağlıktan eğitime uzanan bir yelpazede ne kadar çok aktif görevler alırlarsa, Türk toplumunun da gelişmişlik düzeyi o ölçüde artacaktır. Ülkemizde kadınların modern yaşamda yerinin ve kimliğinin hak ettikleri noktaya yükselmesi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimleriyle başlamış ve Türk kadını, yaşamın her alanında kendisini gösterme fırsatı elde etmiştir. Atatürk’ün çağdaşlaşma felsefesinin temel direği olan kadınlarımız, ülkemizin modernleşmesi yönünden de belirleyici bir unsur olmuştur. Annelik gibi kutsal bir görevin yanı sıra iş yaşamında da önemli görevler üstlenen kadınlarımız, aile ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun”şeklinde görüş ortaya koydu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.