Birlikte mücadele etmeliyiz

CHP Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde konuştu ve kadınlara seslendi:

“Birlikte mücadele etmeliyiz”

Birlikte mücadele etmeliyizCumhuriyet Halk Partisi İskenderun Kadın Kolları üyeleri bir araya gelerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle basın açıklaması yaptılar. Bayanların yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılıç, ABD’nin New York kentinde tekstil atölyesinde kapitalizmin sömürüsü altında insanlık dışı şartlarda çalışan yüzlerce kadın işçilerin eşit işe eşit ücret ve 8 saatlik iş günü talibi ile çalışma koşullarını protesto etmek için grev yapmasıyla başlayan kadınların hak arayışının 101. yılı olduğunu söyledi.
8 Mart’ın üzerinden 100 yılı aşkın bir zaman geçmiş olmasına rağmen özellikle ülkemizde kadınlar olarak toplumsal konulardan çalışma yaşamındaki koşullara kadar değişen bir şeyin olmadığını kaydeden CHP Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılıç, “Yine kadrosuz ve güvencesiz işlerle çalışıyoruz. Yinede fabrikalar yakılıyor, sokaklarda iş yerlerinde tacize ve tecavüze uğruyoruz. Kadın-erkek ardımı yaşamın her alanında halen devam ediyor. Yaşadığımız ülkede kadına şiddet 1400 oranında artmıştır. Bu durum dünyada suç olarak kabul edilirken, bizim ülkemizde endişe verici bir hal almıştır. Türkiye’nin en ücra köşelerinden kentlerdeki tüm kadınlar birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.