Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MMK ATAKAŞ’ı açtı

MMK-Atakaş Metalurji Sanayi tesislerinin açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan, ülkeye ve millete katkı sağlayacak tüm yatırımlara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurguladı:

“Bu yatırım alkışlanır”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MMK ATAKAŞ’ı açtıDörtyol’da Rus ortak MMK ile Atakaş Şirketler Grubu tarafından yapımı tamamlanan 2,5 milyon ton üretim kapasiteli, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak MMK-Atakaş Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği tesisinin açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı.
Demir çelik tesisinin sadece fabrikanın ihtiyacını karşılamakla kalmayacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, tesisin tüm bölgedeki ihtiyacı karşılayacağını belirtti. Açılan tesisin, Türkiye’nin en önemli sorunlarından olan dış ticaret açığının kapanmasında etkili olduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, hizmete sokulan tesisin istihdam açısından da önemli yere sahip olduğunu söyledi. Açılış törenine yerel ve ulusal basının yanı sıra, çok sayıda Rus basın mensubu da ilgi gösterdi.
Geniş katılımlı açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Hatay Milletvekili ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mustafa Öztürk, Abdulhadi Kahya ve Fevzi Şanverdi, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, MMK Yönetim Kurulu Başkanı Victor Rashnikov, fabrika çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MMK ATAKAŞ’ı açtı

2 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM
Platforma ilk olarak Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş davet edildi. Konuşmasına MMK-Atakaş’ın yaklaşık 2 milyar doları aşan bu yatırımı ile Türkiye’nin yeni ve büyük yassı üreticilerinden biri olduğuna işaret eden Atakaş, “Yakın zamana kadar yassı ürün ithalatçısı durumunda bulunan Türkiye, bölgedeki diğer yatırımların devreye girmesi ile ihracatçı konuma gelerek ülkemizi yılda 1,5 milyar dolar tasarruf edecek kapasiteye ulaştıracaktır. Atakaş Şirketler Grubu ve Rusya’nın demir çelik devi MMK’nın İskenderun Körfezi’nde birlikte kurdukları bu dev tesis, dünyanın önde gelen finans yayın kuruluşlarından ‘Euromoney’ dergisi tarafından finans ve proje alanında Avrupa ve Ortadoğu birincisi seçilmiştir. Tesisler Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘Thin Slab Casting’ teknolojisiyle üretim yapacaktır. Tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde görüş ortaya koydu.
Ardından konuşan MMK Yönetim Kurulu Başkanı Victor Rashnikov, Türkiye’de ve özellikle bölgemize yatırım yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduklarını dile getirdi. Rashnikov’un konuşması tercüman aracılığıyla Türkçeye çevrildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MMK ATAKAŞ’ı açtı

TÜRKİYE PARANIN AKTIĞI KONUMA GELDİ
Son olarak alkışlar arasında kürsüye davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iş adamlarından, yatırımları ülke geneline yaymalarını istedi. Başbakan Erdoğan, “Türkiye, işte bugün paranın aktığı ve akacağı konum haline geldi. Bu ülkeye ve bu millete katkı sağlayacak her yatırıma kapılarımızı açtık. İş adamlarımızdan, yatırımlarını ülke geneline yaymalarını istiyoruz.” dedi.
Türk-Rus ortak MMK ile Atakaş Şirketler Grubu tarafından yapımı tamamlanan demir-çelik tesisinin açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, “Paranın dini, imanı, vatanı olmaz; para paradır. Para adeta cıva gibidir. Kendisine uygun nereyi bulursa para oraya akar. Türkiye, işte bugün paranın aktığı ve akacağı konum haline geldi” ifadelerini kullandı. Türkiye’de her yatırıma açık olduklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, “Bu ülkeye, bu millete katkı sağlayacak her yatırıma kapılarımızı açtık. İhracatımız 8 yılda 36 milyar dolardan 114 milyar dolara yükseldi. Turist sayısını 13 milyondan 28 milyonun üzerine çıkardık. Yaptıklarımızın hepsi önemli ama hala Türkiye’nin potansiyelini harekete geçirmediğimizi söylemek istiyorum. Araba üretmenin yanında araba tasarlamalı, kendi markamızı oluşturmalıyız. Bilgisayarda, beyaz eşyada yeni teknikler kullanmalıyız. Biz Türkiye’yi her alanda küresel güç haline getirecek tohumları attık. Demokrasiden hukuka her alanda düzenlemeler yapıyoruz. Bize uzanan hiçbir eli geri çevirmiyoruz.” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, MMK Yönetim Kurulu Başkanı Victor Rashnikov başta olmak üzere bakanlar ve milletvekilleri açılış kurdelesinin kesileceği platforma davet edildi. Kurdeleyi ilk olarak ‘hayırlı olsun’ temennisiyle Başbakan Erdoğan kesti. Kurdele kesiminin ardından Başbakan Erdoğan’a, Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş plaket takdim etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Türk – Rus ortaklar MMK ile Atakaş Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği tesisi 2,5 milyon ton yıllık üretim kapasitesiyle 2 bin 500 kişiye sürekli istihdam sağlayacak. Başbakan Erdoğan yağmura rağmen kendisine büyük ilgi gösteren vatandaşlara da teşekkür etti.

[nggallery id=31]

Önceki İçerikBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan İskenderun’da
Sonraki İçerikGüvercin Festivali’nde yer sorunu sürüyor
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.