Süsleme, püsleme yapmıyoruz!

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, meclis oturumunda hakkında yöneltilen eleştirilere sert yanıt verdi:

“Süsleme, püsleme yapmıyoruz!”

Süsleme, püsleme yapmıyoruz!İskenderun Belediye Meclisi komisyon raporlarını görüşmek üzere toplandı. Oturumda Ercüment Kimyon’un eleştirilerine yanıt veren Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, “Biz hizmet üretiyoruz. Tüyü bitmemiş yatimin hakkını kimseye yedirmem. Gündemimizde su var, iskele var.. Şimdi kendi bünyemizde bir beton santrali kuracağız.. Yeni yatırımlara destek veriyoruz. Şimdi herkese soruyorum. İskenderun’un otele ihtiyacı yok mu? Evet, biz yatırımlardan ötürü bağışlar alıyoruz. Ne var bunda? Hepsini kayıt altında tutuyoruz!”

BAŞBAKAN BİZİM DE BAŞBAKANIMIZ!
Başbakan Civelek konuşmasının devamında, “Diyorlar ki, Başbakan’ın neden pankartını astırıyorsunuz? Başbakan Erdoğan bizim de başbakanımız. Gidip karşılayacağım. Vatandaş kavga gürültü istemiyor. Sayın Başbakan’dan hem hizmet isteyeceğiz hem de pankartlarını astırmayacağız! Yok öyle bir şey.. Bize yakışmaz!”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadınlara da seslenen Başkan Civelek, “Kadın erkek bir elmanın yarısı gibidirler. Kadınlarımızı siyasi erklerde görmek isityoruz. Canan hanım belediye meclis üyemizdir. Dilerim yakın bir gelecekte kendilerini TBMM’de görürüz. Buradan, annelerimizi, evinde çocuğunu yetiştiren, evinin direği, evinin onuru kadınlarımızı, hanım kardeşlerimizi selamlıyorum. Şiddet, dünyanın neresinde olursa olsun, kime yönelik olursa olsun kötüdür ama kadına yönelik şiddet, vicdansızlıktır, insafsızlıktır” diye konuştu.

DUYGULU VEDA!
Belediye Meclisi’nde zaman zaman duygulu anlar yaşandı. CHP’den Cemil Ugutmen’in ve AK Parti’den İbrahim Yaran’ın ‘milletvekili aday adayı’ olmaları sebebiyle istifa dilekçelerini verirken yaptıkları konuşma, ‘oturum’ başlamadan alkış buldu. Ugutmen, “Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Birlikte iyi şeyler yaptık. Birlikte çalışmaktan ötürü gururluyum, mutluyum” derken, İbrahim Yaran da, “Süreç içerisinde hiç kimseye, bilerek bir üzüntü kaynağı olmadım. Olduysam da, affedin! Hakkınızı da helal edin. Herkese teşekkür ediyorum. Tüm meclis üyelerine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

DİLEKÇEYİ VER, TRİBÜNE ÇIK!
Meclisten ayrılacak üyelerin konuşmaları karşısında oldukça etkilendiği gözlenen Başkan Civelek, “Sizlere başarılar diliyorum. Mecliste oldukça emeğiniz var. Şimdi dilekçeyi verin, tribüne çıkın” diye konuştu. Oturumda ayrıca, MHP’li Garip Şandır, DP’li Ali Kılıç Çirkin de milletvekilliği yolunda Yaran ile Ugutmen’e başarı dileklerinde bulundular. Her iki vekil aday adayı daha sonra konukların bulunduğu sıralarda yan yana oturdular.

BAŞBAKANIN ZİYARETİ HİZMETE DÖNSÜN
Mecliste söz alan MHP’li Garip Şandır, “Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İskenderun’a yapacağı ziyareti ‘hizmete’ dönüştürelim. Açılış günü, İskenderun açısından tarihi bir gün. İskenderun’un geleceği için taleplerimizi iletelim. Ayrıca, İskenderun’un amblemini yenileyelim. İçeriğinde güvercin olsun” ifadesini kullandı.

TURAN’IN TEYZESİ VEFAT ETTİ
CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kamil Turan, oturumda yoktu. Mazeretini AK Parti’li Canan Kahraman duyurdu. Kahraman’ın, “Kamil beyin teyzesinin vefatı nedeniyle üzgünüz. Turan ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz” sözlerinden sonra meclis üyelerini ‘bilmiyorduk’ şeklinde bir şaşkınlık sardı. Başkan Civelek ayrıca bilgi verip, Turan ailesine ‘başsağlığı’ diledi.

ENGELLİLERE ZORLUK YAŞATMAYALIM
Belediye meclisi toplantısında, bir engellinin yaşadığı sıkıntıya tanık olduğunu söyleyen DP’li Ali Kılıç Çirkin ise, “Engellilerin kaldırımlara çıkışını sağlayan bölmelerin aşındığını gördük. Bir kadın o kaldırımlarda yürürken düştü. Üzüldük, müdahale ettik. Lütfen gereğini yapalım. Bazı mahallelerde ise bozuk yol ve kaldırımların olduğunu görüyoruz, gereğinin yapılmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu. Kılıç’ın açıklaması üzerine konuşan Başkan Civelek, bilgi üzerine teşekkür ederek, “Tespitleriniz yerinde. Hemen gereğini yaptıracağım. Bazen istemeden aksaklıklar olabiliyor. Sadece burada değil, dışarıda iken bana veya daire müdürlerine şikayetleri ulaştırırsanız, bizim açımızdan yeterlidir. Hemen çözümünü sağlarız” dedi.

İZMİR ÖRNEK OLSUN
Başbakan Erdoğan’ın İskenderun ziyaretini avantaja dönüştürmek gerektiğini söyleyen Ercüment Kimyon, ‘Sorunlarımızı anlatan bir dosya hazırlayalım, sayın başbakana takdim edelim’ dedi ve ekledi:
“- Karayollarını, ziraat bahçesini alalım, yeşil alana dönüştürelim. Böylece nefes alacak mekanlarımız çoğalsın.”
Kimyon ayrıca, çöp fabrikasıyla ilgili de, ‘hizmet alım ihalesini yenileyim’ diye konuştu.

KİMYON TEPKİ TOPLADI
Ercüment Kimyon’un isim vererek, meclis üyeleri İbrahim Akçalı, Garip Şandır ve Sabahattin Uygun’u ‘kaçak yapılarla’ ilişkilendirmesi tepki gördü.
Şandır, ‘Bu söylem sana yakışmadı. Seninle bu durumu defalarca konuşmuştuk’ dediği Kimyon’a, “Yakışmadı, oysa kendisi de biliyor ki, özel idarenin oluruyla, valiliğin de imzasıyla buraya prefabrik kurdum. İsterse kendisine imzalı dilekçeyi gösterebilirim” açıklamasında bulundu.

BURASI KONFERANS SALONU MU?
Kimyon’un her defasında meclis oturumlarında dakikalarca konuşması ve imar müdürüyle ilgili iddiaları AK Parti’li Doğan Erten’i kızdırdı. Erten, “Burası konferans salonu değil. Zaman zaman da art niyetli konuşuyorsun. Bana gelin der gibisin.. Böyle bir üslupla haklı olduğun zamanlar bile haksız çıkıyorsun. Yeter artık! İmar müdürü hakkında konuşuyorsun, ama oturduğu evi kendisi yaptırmış gibi anlatıyorsun. Oysa o evin bir müteahhidi var. Lütfen bundan sonra lafını bilerek konuş” şeklinde konuştu.

SİPARİŞLE CEZA MI GELİYOR?
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazetecilere yönelik baskıdan söz eden CHP’li Mustafa Özen de, “Gazetecilere yönelik bu baskı ortamını kınıyoruz” dedi. Özen ayrıca, çöp soruşturmasıyla ilgili birliğe ceza yazıldığı iddialarına yönelik olarak da, “Birliğe herhangi bir ceza tebliğ edilmedi. Hayırdır, artık siparişle ceza mı yazdırılıyor?” açıklamasında bulundu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.