Güngör’ün en büyük destekçisi bayanlar

Güngör’ün en büyük destekçisi bayanlarCHP Hatay Milletvekili aday adayı Gönül Güngör, geçtiğimiz hafta sonu CHP İskenderun ilçe binasında kalabalık bir topluluk önünde resmen aday adayı olduğunu söyledi.
Parti binası önünde gerçekleştirilen açıklamaya bir çok aday adayı ve bayanların da ilgisi büyüktü. CHP İlçe Başkanı İbrahim Çolakoğlu ilk açıklamayı yaparak, “Yapılacak olan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara yürüdüğünü görüyoruz” dedi. Ardından konuşan CHP Hatay Milletvekili aday adayı Gönül Güngör, 12 Haziran’da Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçime gittiğimize işaret ederek, “Bu seçim diğer seçimlere benzemiyor. Yol ayırımındayız, inatla bizi Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaştırmaya çalışan bir yapı ile mücadele ediyoruz. Millet olarak seferber olmalıyız. Kurtuluş Savaşı’nda nasıl ki yoktan var olduysak, bugünde olabiliriz. Bizler aydın insanlarız. Onun için arkadaşlar gün birlik günüdür. 13 Haziran sabahı da iktidara uyandığımız gün olsun. Bugünkü iktidar döneminde hukukun ne kadar ayaklar altına alındığını gördük. Bilimin özgürce üretildiği üniversitelerimiz, birer birer AKP kontrolüne geçiyor. Dördüncü güç diye adlandırılan medya ve yargı üzerinde baskılar artmıştır. Özgürlük kalmamıştır. Telefonları dinlendiği için insanlarımız konuşamaz hale gelmiştir. Referandum ile birlikte de üstünlerin hukuku kurulmuştur. Önümüzde, çok ciddi tehlikelerimiz var. Bugün gençlerimizi hayata küstüren işsizlik, çiftçimizin hak ettiği desteği görmemesi, halkımızın sağlık koşullarının hala çok düşük olması, anne ve bebek ölümlerinin yüksek olması, kadına yönelik şiddetin artması, ülkemizde daha yapılması gereken çok fazla işimiz olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Korkmayın, çekinmeyin. Bıkmadan, usanmadan ilkeli siyaset için mücadele verin. Ülke nüfusumuzun yaklaşık yarısı kadınlardan oluşmaktadır. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeterince temsil edilemiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinde kadın milletvekili sayısının % 8’lerde kalması oldukça düşündürücü. Kadınlar için yaşam hakkının ve tüm kadın haklarının korunduğu bir ülke istiyorsak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kadın temsiliyetini artırarak, kadın sorunlarına çare olacak politikalar üretmek durumundayız.
Şehrimizin daha yaşanır bir yer olması, hepimizin daha iyi maddi koşullarda yaşaması, çocuklarımızın daha iyi eğitim alması ve iş bulması, insanımızın sağlık sorunlarının daha etkin çözülmesi tüm Hatay halkının ortak dilekleri ve hedefleridir” şeklinde görüş ortaya döktü.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.