Hatay Vergi Rekortmenleri

Rekortmenler ödüle doymuyor

Hatay Vergi RekortmenleriHatay Vergi Dairesi Başkanlığı, Hatay’ın 2009 yılında gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine, 2010 yılında en çok ihracat yapan mükelleflerine, 2010 yılında en çok yatırım yapan mükelleflerine ve 2010 yılında en çok ilave istihdam sağlayan mükelleflerine düzenlenen kokteylle plaketlerini verdi. Düzenlenen kokteylde Tosyalı Holding bünyesinde bulunan 2009 kurumlar vergisi rekortmeni ve 2010 yılında en çok yatırım yapan Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş.’ye, 2010 yılında en çok ihracat yapan Tosyalı Dış. Tic. A.Ş.’ye ödül yağdı. Üretim, istihdam, vergi ve yatırım alanında üstün performans ortaya koyan Tosyalı Holding şirketlerine verilen ödülleri, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı aldı.
‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında gelir, kurumlar, yatırım, ek istihdam ve ihracat rekortmenleri, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz tarafından plaketle ödüllendirildi. Ottoman Otel’de gerçekleşen plaket törenine, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Selbi Koca, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay Vergi Mahkemesi Başkanı Uğur Karadoğan, kurum müdürleri, iş adamları, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, dernekler ve vakıfların temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

GİRİŞİMCİLER TOPRAĞI ALTINA DÖNÜŞTÜRÜYOR
Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, törende yaptığı konuşmada, girişimcilerin gücünün, yaptıkları projeler ve geleceğe dönük hedeflerle ölçüldüğünü, kendini yenilemesini ve yenilik yapmasını bilen girişimcilerin avuçladıkları toprağı altına dönüştürdüklerini vurguladı. Ülkelerin gücünün, dünya standartlarına mal ve hizmet üretebilen işletmelerin sayısı ile doğrudan orantılı hale geldiğini ifade eden Lekesiz, “Artık işletmelerin fabrikalarına değil, ürünlerine bakılıyor. Ürünü güzel olanların işletmeleri de güzel olur”dedi. Girişimcilerin gücünün, doğru proje üretmelerinden ve doğru hedeflerden kaynaklandığını söyleyen Vali Lekesiz, “Ekonomik başarı artık doğal kaynakların zenginliğinden çok, girişim kültürünün zenginliğine bağlı olur hale geldi. Kendini yenilemesini ve yenilik yapmasını bilen girişimcilerimiz, avuçladıkları toprağı altına dönüştürüyorlar.”diye konuştu. Devletin görevlerinin başında güvenlik, adalet, eğitim, sağlık gibi hizmetlerin geldiğini, devletin bunları yerine getirebilmesi için de sürekli ve yeterli gelir ihtiyacı doğduğunu kaydeden Lekesiz, “Vergiler bir anlamda bizim ortak geleceğimizdir. Kalkınmış ülkeler seviyesine ulaşmamız hatta ilerisine geçmemiz için devletimizin, hazinemizin güçlü olması gerekir. Anayasadan kaynaklanan yetki ve sorumluluklar çerçevesinde devlet bütçesini hazırlayan, bunun uygulanmasına ilişkin hizmetleri sürdüren Maliye idaresinin kamu harcamalarının sağlam finansman kaynağına kavuşması, bütçe denkliğinin sağlanması ve bütçe hedeflerine ulaşılabilmesi için devlet, millet, esnaf, tüccar ve sanayici olarak hep birlikte çalışmak zorundayız.”diye konuştu. 

BÖLGEMİZİ BÜYÜK BİR POTANSİYEL BEKLİYOR
Mart ayı ortalarında bitirilmesi planlanan Lojistik Master Planı ile Hatay’ı büyük bir potansiyelin beklediğini kaydeden Vali Lekesiz, plan sayesinde bölgede yapılanların zenginliğe dönüşeceğini kaydederek, “Bölgedeki limanlara destek olacak bir lojistik köy kurulması, lojistik altyapının inşa edilmesi, lojistik odakların geliştirilmesi, çalıştırılacak elemanların eğitimine başlanılması, çalışması devam eden Lojistik Master Planı çalışmaları içerisinde yer almaktadır. Büyük bir potansiyel bölgemizi, ilimizi beklemektedir. Lojistik Master Planı tamamlanınca onaylanmasından sonra ilgili kurumlarla paylaşılacak. Hepimizin katkısı ile beraber bölgede yatan servet zenginliğe dönüşmeye başlayacaktır.”dedi. Lekesiz, üreten, istihdam sağlayan, ülkemizin kalkınması için vergi veren işadamlarımız ile, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin azalması ve toplumda vergi bilincinin oluşması için gece gündüz koşturan Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanlarına, yapılan mücadelede onlara destek veren toplumun tüm kesimlerine teşekkür etti. Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu da, toplumda vergi bilincinin yerleşmesinin ülke ekonomisinin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından, gelir, kurumlar, yatırım, ek istihdam ve ihracat alanında başarı sağlayan 20 kişiye Vali Lekesiz ve diğer protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

TOSÇELİK VE TOSYALI DIŞ TİCARET’E ÖDÜL YAĞDI
Ülkemizde ve bölgemizde gerek istihdam gerekse yatırım konusunda öncü olan Tosyalı Holding’e verilen kokteylde ödül yağdı. Yatırımlarına hız kesmeden devam eden, ülke ekonomisine önemli katma değer sağlayan Tosyalı Holding, bu hizmetlerinin karşılığını ödüllerle taçlandırdı. Tosçelik ve Tosyalı Dış Ticaret adına ödülü alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi M. Fatih Tosyalı’nın oldukça mutlu ve heyecanlı olduğu görüldü.

ATAKAŞ’LA GURUR DUYDUK
Bölgemizin sanayi kuruluşlarında arasında önemli bir konumu bulunan Atakaş Şirketler Grubu da ayrı bir gururumuz oldu. 2010 yılında en çok ilave istihdam sağlayan Atakaş Şirketler Grubu, bu başarısını ve bölgemiz adına hizmetlerini aldığı ödülle pekiştirdi.

NURSAN FARKINI ORTAYA KOYDU
Yatırım kapasitesini her geçen gün genişleten NURSAN’da ayrı bir sevinç kaynağımız oldu. Bölgemizin sanayi alanındaki lokomotiflerinden NURSAN, üretime ve istihdama sağladığı katkılarla farkını bir kez daha ortaya koydu. Kokteylde Nursan Çelik Sanayi ve Haddecilik A.Ş adına Sabri Keleş, ödülü almanın mutluluğunu yaşadı.
Kokteylde yapılan konuşmaların ardından 2009 yılı vergi rekortmenleri Bedii Çankaya’ya, Recep Atakaş’a, Alfrado Antonio Levante’ye, Kemal Altunay’a ve Necmi Asfuroğlu’na, 2009 kurumlar vergisi rekortmenleri Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş. adına M.Fatih Tosyalı’ya, Fil Filtre Ltd. Şti. adına Ökkeş Çirkin’e, Seta İnş Taah. Ltd. Şti. adına Selahattin Tatlısu’ya, Yeşilyurt Metal Ltd. Şti adına Sinan Yeşilyurt’a, Nursan Metalurji AŞ. adına Sabri Keleş’e, 2010 yılında en çok ihracat yapan Tosyalı Dış. Tic. A.Ş. adına M.Fatih Tosyalı’ya, İskenderun Demirçelik A.Ş. adına İsmail Akçakmak’a ve Nursan Çelik San ve Haddecilik A.Ş. adına Sabri Keleş’e; 2010 yılında en çok yatırım yapan Tosçelik Profil ve Sac Endüstri AŞ. adına M.Fatih Tosyalı’ya, MMK Atakaş San. Tic. Liman İşletme A.Ş. adına Recep Atakaş’a ve İskenderun Demirçelik A.Ş. İsmail Akçakmak’a, 2010 yılında en çok ilave istihdam sağlayan Recep Atakaş’a, Hüseyin Çoban ve İsmail Akçakmak’a törene katılan protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.