Kamudaki yatırımların yüzde 95’ini tamamladık

Köy muhtarlarıyla toplantısında 9 Mart’ta Başbakan Erdoğan’ın İskenderun’a gelerek biten projelerin açılışını gerçekleştireceği müjdesi veren Milletvekili Karasayar, yarım kalan hiçbir kamu projesi bulunmadığını söyledi:

“Kamudaki yatırımların yüzde 95’ini tamamladık”

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun ve civar köylerindeki muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların sorunlarına kulak veren Milletvekili Karasayar, KÖYDES projesi kapsamında köylerin sorunlarının büyük ölçüde çözüme kavuşturulduğunu söyledi.
Hasan Baba Restaurant’ta muhtarlarla sohbet toplantısı gerçekleştiren Milletvekili Karasayar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mart’ta İskenderun’a geleceği müjdesini de verdi. Başbakan Erdoğan’ın 9 Mart’ta İskenderun’a gelerek adliye sarayını ve bazı projeleri hizmete açacağını belirten Karasayar, “AK Parti iktidarından önceki hükümetler çok küçük miktarlarda kredi alabilmek için bile IMF’nin kapısından ayrılmıyorlardı. AK Parti’yle birlikte o günler geride kaldı. Artık herkese eşit hizmet dönemi var. 9 yıllık iktidarımız döneminde öksüzün ve yetimin emanetine sahip çıktık. Duble yollar sayesinde trafik facialarının önüne geçtik. Daha önceleri parası olmayan öğrenciler kitap alamazdı. Şimdi okullar açılır açılmaz her öğrencinin masasında kitabı mevcut. Türkiye dünya milletlerine örnek bir ülke. Mafyalar ve çeteler yine hükümetimiz döneminde bitirildi. Yargıda yaptığımız reformlar sayesinde güçlü bir Türkiye var. Darbelerin önünü keserek yatırımcıya güven ortamı sağladık. Yatırımcı mutlaka siyasi ve ekonomik istikrar arar. Bir ülkede darbe potansiyeli bile olsa o ülkeye yatırımcılar gelmiyordu. Ülkemiz en fazla yatırımı yine bizim dönemimizde almıştır. Yapılan tüm anketler gösteriyor ki, AK Parti önümüzdeki genel seçimlerde yine tek başına iktidara gelecektir” diye konuştu.
Açıklamalarının devamında İskenderun’daki yatırımlara da parantez açan Milletvekili Karasayar, “İskenderun’da kamuya ait hizmet binalarının çoğunu yeniledik. Kamu yatırımlarının yüzde 95’ini tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Elli yıldır bir türlü bitirilemeyen Arsuz yolunda da son aşamaya geldik. Kamulaştırmayla ilgili bir takım sıkıntılar var, onlar da kısa zamanda aşıldıktan sonra Arsuz yolu yaza kadar tamamlanacak. İçme suyu, elektrik şebekesinin yeraltına alınması, adliye sarayı, emniyet binası, yeni devlet hastanesi, PTT, sadece son birkaç yılda yapılan hizmetlerden bir kaçı. İnşallah Başbakanımız 9 Mart’ta İskenderun’a gelerek adliye sarayı olmak üzere bazı açılışlar gerçekleştirecek. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde görüş bildirdi. Ardından Milletvekili Karasayar, muhtarlarla bir süre sohbet etti, sorunları not aldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.