Altın fiyatları daha da yükselecek

Altın fiyatları daha da yükselecekİskenderun Kuyumcular Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Fırat, altın fiyatlarının tarihi rekora koştuğunu söyledi. Bugüne kadar altın fiyatlarına ilişkin yaptığı tüm analizleri doğru çıkan İskenderun Kuyumcular Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Fırat, altınla ilgili yeni rekorların gelebileceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde altında yeni yükselişler beklediklerine işaret eden Fırat, “Altın fiyatlarındaki artış sürüyor. Yıllardır en iyi yatırım aracı olan altın, bu özelliğini artırarak koruyor. Eğer imkanınız varsa fırsatı kaçırmayın. Dövizdeki ani çıkış ve yükselişler, özellikle küçük yatırımcılar için güvenli değil. Buna karşılık altın, diğer yatırım araçlarına oranla, yatırımcılar için daha güvenli bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü döviz inişli çıkışlı bir seyir izliyor ve sosyal olaylardan fazlasıyla etkileniyor. Yani dünyanın herhangi bir yerindeki gelişme ekonomilerle birlikte dövizleri etkiliyor. Bunun zaman zaman yaşanan örnekleri haklılığımızı ortaya çıkarıyor. Altın, her zaman için dünyanın en güvenilir yatırım aracı oldu. Dünyada yaşanılan tüm sıkıntılı dönemlerde, bunun böyle olduğunu gördük. Gelişmekte olan ekonomileri de altının en iyi yatırım aracı olduğunu keşfetmeye başladı.
ABD Merkez Bankası’nın 8 bin ton, Almanya’nın ise 3 bin ton civarında altın rezervi bulunuyor. Sürekli büyüyen Çin de önümüzdeki süreçte altına yönelebilir. Çin’de beklenen bu tarz bir yöneliş fiyatlardaki artışı tetikleyebilir. Son yıllarda dünya genelinde kağıt paralara olan güvenin azalması alternatif bir varlık olarak görülen altın talebinde artışa yol açtı ve fiyatların son yıllarda hızlı bir şekilde değer kazanmasına neden oldu. Yatırımcılar böyle kriz dönemlerinde varlıklarının değerini korumak amacıyla hisse senetleri, dövizler gibi riskli varlıklardan çıkarak yani riskten kaçınarak altın gibi sağlam enstrümanlara yönelmekte olup, bu da altın fiyatının yükselmesine neden olmaktadır”dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.