Rantiyeye tırpan, şantiyelere devam

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, dün Hatay’daydı. Bakan Yıldırım, Konacık Işıklı Balıkçı Barınağı ile Samandağ Balıkçı Barınağı’nın açılışını gerçekleştirdi ve hizmetlerle ilgili net konuştu:

“Rantiyeye tırpan, şantiyelere devam”

Rantiyeye tırpan, şantiyelere devamKonacık Işıklı Balıkçı Barınağı ile Samandağ Balıkçı Barınağı’nın açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Bakan Yıldırım, Türkiye’nin her tarafını şantiyeye çevirdiklerini belirterek, “Rantiyeciliğin önünü kestik ve Türkiye’yi şantiyeye çevirdik. Halka hizmet bizim boynumuzun borcudur” dedi.
Konacık Işıklı Balıkçı Barınağı töreninde konuşan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “Hatay’a ulaşım yönünden büyük hizmetler getirdik. Arsuz yolunu tamamladık. Ulaşım yönünden Bakanlığımızdan gerekli tüm desteklerimizi aldık. Bakanımız Binali Yıldırım’a teşekkür ediyoruz” dedi.
Açılış töreni öncesi konuşan Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz ise, “Denizlerimizden yeterince yararlanamıyoruz. Ulaştırma bakanlığımızın bu yönde çalışma yapmalarını da bekliyoruz. Hatay dağı, denizi, ovası ve kültürü ile çok verimli bir il” dedi.
Konacık Işıklı Balıkçı Barınağı ile Samandağı Balıkçı Barınağı’nın açılışına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, “Türkiye’nin reisi de kaptanı da sağlam. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başımızda. O ülke sevdalısı bir insan. O’nun liderliğinde Türkiye’nin layık olduğu yere gelmesi için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye’ye hızlı interneti biz getirdik. Şimdi 81 bin abonesi, 400 bin de kullanıcısı var. İnternet deyip geçmeyin. Artık her şey internetle oluyor. İnternet artık rejimleri ve yönetimleri bile değiştiriyor. Bakın, Ortadoğu’daki son olayların arkasında bilişimin ve internetin gücü var. İnternet demokrasiyi değiştiriyor, şeffaflığı getiriyor, hesap verebilirliliği artırıyor”diye konuştu.
“Türkiye’yi baştan başa yeniden imar ediyoruz” diyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “Halka sözümüz var. Göreve talip olurken, sizden destek isterken, ‘insanı yücelt ki devlet yücelsin’ dedik. İnsanın olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Onun için yollara çıktık. Siz de bu sesimize kulak verdiniz. Güçlü bir destekle bizi iş başına getirdiniz. 8,5 yıl oldu. Desteğiniz azalmadı, artarak devam etti. Bunun da bize verdiği bir sorumluluğu var. Omuzlarımızda ağır bir yük var. O yük millete hizmet yüküdür” ifadesini kullandı.

HAVAALANI SAYESİNDE OTELLERDE YER YOK
Türkiye’de 50 yıldır geciktirilmiş hizmetlerin gecikmemesi için çaba sarf ettiklerini belirten Yıldırım, “Bugüne kadar 37 tane balıkçı barınağı yaptırdık. 1 milyar TL para harcadık, helal olsun. Bu dağlar, bu güzel hava, şarıl şarıl akan su ve Akdeniz bizim vatanımız, ortak yurdumuz. Burada ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için uzun yıllar mücadele ettik. Bizim bağımsızlığımıza kimse dil uzatamaz. İşte Arsuz, Işıklı, Konacık; işte İskenderun. Balıkçısıyla, çiftçisiyle, köylüsüyle, kentlisiyle hep beraber tek yürek olduk. Hatay genelinde ulaştırma ve demiryollarına, haberleşmeye 633 milyar para harcadık. Siz daha fazlasına layıksınız. Arsuz’a kadar olan yolu da bitiriyoruz ve Madenli’ye de balıkçı barınağı yapılacak. Hassa, Kırıkhan, Gaziantep ve Antakya’ya kadar olan yolu da bölünmüş yol olarak hizmete açıyoruz. Hizmetlerimiz bunlarla sınırlı değil. Hatay’ın havaalanı yoktu. Bize o kadar engel çıkaranlar havaalanı yapıldıktan sonra iyi ki havaalanını yaptırdınız diyorlar. Yarım milyonu geçti buraya gelen insanlar. Havaalanı sayesinde otellerde yer yok. Suriye ile sınırları kaldırdık, 2 milyon insan geldi. Bundan kim kazandı, Hatay kazandı, Türkiye kazandı. Yolunuzu da yaparız, gönlünüzü de. Bu seneki yapılacak yollarla birlikte Hatay’a 70 kilometre daha yol yapacağız. Hatay bolluğun ve bereketin merkezi” şeklinde konuştu. Konacık Işıklı ve Samandağı Balıkçı Barınağı’nın açılışını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, balıkçılarla tek tek selamlaşarak sorunlarını dinledi. Barınaklarına kavuşan balıkçılar ise, hükümet yetkililerine teşekkür teşekkür ettiler.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.