Ertu Demir-Çelik’ten 240 milyon dolarlık yatırım

Tufan: “Açılan her tesis işsizliğin çözülmesine katkı sağlayacak”

Bölgemizdeki yatırımlarıyla adından söz ettiren Ertu Demir-Çelik, ülkemize katma değer, halkımıza da istihdam sağlıyor. Dörtyol’a bağlı Payas’ta faaliyet gösteren Ertu Demir-Çelik, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde Hintli bir firma ile 240 Milyon dolarlık yatırım yapacak.
Ertu Demir-Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan geçtiğimiz hafta sonu basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek yatırım programlarıyla ilgili bilgiler verdi. Toplantı da Ertu Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Sabit Eren ve Tufana Şirketler Grubu Başkan yardımcısı Bekir Tufan’da hazır bulundu.
Kahvaltının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Ertu Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, yaklaşık bir yıl önce başlattıkları yabancı ortaklık projesinin 3 gün önce sonuçlandığını söyledi.
Tufan, Hintli ve Dubai merkezli uluslararası şirket olan Pilitonyum Grup ile Osmaniye’de yatırım gerçekleştireceklerini belirterek, “Bu yatırımı önümüzdeki 3 yıl içerisinde tamamlayıp Türkiye’nin ihtiyacı olan metal ürünleri üreteceğiz. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağımız fabrika için 240 milyon dolar yatırım yapacağız. Bu ortaklıkta % 45’lik dilime sahibiz. Yatırımımız istihdam açısından büyük önem arz ediyor. Burada 900 kişi istihdam edilecek. Fabrikanın temeli önümüzdeki aylar içinde atılacak” diye konuştu.
Konuşmalarının devamında İskenderun Körfezi’ni dünyanın kalbine benzeten Ertu Demir-Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, Hatay’ın gelişmekte olana en önemli illerden biri olduğuna parmak bastı. Tufan, “Sanayide gelişen bölgemiz demir/çelik sektöründe Türkiye’de birinci sıraya yerleşmiştir. Üretilen malzemeler dünya ihracatında önemli yer tutmaktadır. Bizim bölgemiz sanayi ile birlikte tarım alanında da narenciye de söz sahibidir. Sanayi kurulurken, çevremize de çok önem veriyoruz. Açılan her tesis işsizlik sorununun çözülmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda sadece devlete değil, biz sanayicilere de büyük görevler düşmektedir” görüşlerine yer verdi.
Daha sonra siyasi yaşamıyla ilgili de kısa bir bilgi veren Ertu Demir-Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tufan, siyasette her şeyin kısmet olduğunu, halkın teveccühünün çok önemli bir yer tuttuğunu sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.