Arsuz’dan Erzin’e büyükşehir belediyesi oluşturulmalı

CHP Hatay Milletvekili aday adayı avukat Mevlüt Dudu, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Avukat Dudu, bölgemizdeki sorunların çözümü ve fırsatların değerlendirilmesi için farklı bir görüş ortaya attı:

“Arsuz’dan Erzin’e büyükşehir belediyesi oluşturulmalı”
Arsuz’dan Erzin’e büyükşehir belediyesi oluşturulmalı

CHP Hatay Milletvekili aday adayı avukat Mevlüt Dudu, basın mensuplarına kahvaltı verdi. Dudu, milletvekilliğinin bir ödül değil, halk tarafından verilen bir görev olduğuna vurgu yaptı.
Kahvaltı öncesinde açıklamalarda bulunan CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mevlüt Dudu, ilk olarak geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirerek tedavi altına alınan CHP Hatay Milletvekili aday adayı Ali Mutlu’ya geçmiş olsun dileklerini yineledi. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim bildirgesinde yer alan genel sağlık sigortasının detaylarına ışık tutan Dudu, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim bildirgesinde yer alan sağlık sigortasının toplam maliyeti on bir milyar TL düzeyindedir. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ailelere verilecek olan ve 600 TL’den başlayıp bin iki yüz elli TL’ye kadar çıkarılacak miktarlarda katkı sağlanacaktır. Bugün aile yardımlarının bütçedeki payı 4 milyar TL’dir. Geriye kalan 7 milyar TL’de genel başkanımızın ifade ettiği gibi temin edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır” dedi. Açıklamalarının devamında bölgemize ilişkin sorunlara ve milletvekili seçilmesi halinde yapacaklarına mercek tutan CHP Hatay Milletvekili aday adayı Avukat Mevlüt Dudu, “Hatay’ın sorunları Ankara’da yeterince dile getirilmemektedir. Mevlüt Dudu olarak farklı bir vekil olma düşüncesindeyim. Her ne kadar Hatay ilinin bir vekili olacaksam da, özellikle dağın bu yanı dediğimiz İskenderun bölgesi, (Ki bu bölge benim için Arsuz Işıklı köyünden, Erzin Gökdere köyüne kadar olan bölgeyi kapsamaktadır) özel ilgi ve görev alanımdır. Bugüne kadarki siyasi iktidarlarca hep yok sayılan ve ihmal edilen bu bölgenin sorunları benim asli görevim olacaktır” diye konuştu.

VEKİLLİK ÖDÜL DEĞİL, HALKIN VERDİĞİ GÖREVDİR
Bölgemizin önünde çok önemli fırsatlar durduğuna işaret eden Avukat Dudu, “30 km’lik Arsuz yolu 6 yıldır bitirilememiştir. Limanımız coğrafi ve stratejik olarak çok önemli olsa da 25 yıldır atıl durumdadır. Tarım alanlarımız çarpık kentleşmeye kurban edilmiş, şimdi de sanayi yatırımlarına açılmaktadır. Gelişen sanayi ile birlikte ortaya çıkan göç olgusuyla nüfusumuz ve işsizlik hızla artmıştır. Ara eleman yetiştirecek eğitim kurumu yoktur. Hava kirliliği insan yaşamını tehdit etmekten öteye geçmiş, kanser vakaları hızla artmaktadır. Yaylalarımız terör nedeniyle çıkılamaz durumdadır. Bölgemizde yaşayan çiftçi, esnaf, işçi, memur, emekli, kısacası tüm insanlarımız sanki bir sorun denizinde can çekişmektedir. İskenderun körfezi kısa bir süre sonda Dünya’nın enerji merkezi, Türkiye’nin de sanayi merkezi olacaktır. İskenderun’un da bu gelişmelere bağlı olarak, uluslar arası bir finans merkezi olması kaçınılmazdır. Eğer planlı, düzenli ve objektif bir çalışma yapılırsa hem sorunların çözüleceğini, hem de fırsatların iyi değerlendirileceğini düşünüyorum. Belediyelerin bu çalışmaları yapmaya gücü yetmez. Merkezi yönetim ve belediyeler bu sorumluluğu ortaklaşa üstlenmeli ve çalışmalıdır. Bunun için en önemli adım Arsuz’dan Erzin’e büyükşehir belediyesi oluşturmaktır. Eğer milletvekili olursam bu sorunların çözümünün ve fırsatların değerlendirilmesinin takipçisi olacağım. Meclis toplantılarının dışında hep burada olacağım. Bu nedenle vekil olsam bile evimi Ankara’ya taşımayı hiç düşünmüyorum. Benim anlayışıma göre vekillik ödül değil, halk tarafından verilmiş bir görevdir. Temel ilkem budur. Halkımızdan ricam, partisi ne olursa olsun aday adaylarında ve yarın seçilmişlerde bunu aramaları ve takipçisi olmalarıdır” şeklinde görüş ortaya koydu.
Milletvekili aday adayı Dudu, son olarak kendisiyle ilgili tüm detaylara www.mevlutdudu.com internet adresinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Önceki İçerikBu kepçenin burada ne işi var?
Sonraki İçerikPrime Mall’dan 5 bin kitap bağışı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.