Söz seçmende

12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere doğru İskenderun halkının nabzını tutmaya devam ediyoruz. Önceki gün sahil kordonundan başlattığımız bu çalışmamızı dün ise, Ulu cami caddesinden halka mikrafon uzatarak devam ettik.
İskenderun’dan kimi aday olarak görmek istiyorsunuz? Oyunuzu hangi partiden yana kullanacaksınız? Şeklinde sorularımızı vatandaşlarımız vicdanlarıyla baş başa kalarak cevap verip gönlündeki aslanı açıkladılar.
Görüşlerine ilk başvurduğumuz Hanifi Küpeli, adaylık konusunda net bir cevap veremezken ancak, AK Parti’nin çalışmalarını benimsediğini ileri sürdü. Küpeli bu şekilde açıklama yaparken, Bekir Temeloğlu adlı vatandaş ise, koyu bir demokrat olduğunu belirtti ve DP’den yana tavır koydu. Temeloğlu, adaylık konusunda ise aday adaylarını tam tanıyamadığını ilerleyen süreçlerde fikrinin açığa çıkacağını söyledi. Hüseyin Demir, CHP’den aday adayları içinde Gazanfer Dik’i tercih etti. Demir, AK Parti’den ise Fatma Görgen’i görmek istediğini vurgularken, Nurettin Kara, adaylık konusundaki sorumuza; “Henüz kimseyi tanımıyorum. Aday adaylarımızın hangisinin fikri ve düşünceleri biz vatandaşın ve kentimizin menfaatleri doğrultusunda ise, ondan yana tavır koyacağım” şeklinde cevap verdi. İsmini vermek istemeyen bir vatandaşımız CHP’den Bülent Akbay’ın aday olmasını ve parlamento da görmek istediğini beyan ederken, AK Parti’den ise mevcut milletvekili Orhan Karasayar’ı tercih etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.