YGS’de ilk 50 Tosçelik Fen Lisesi’nden sorulur

YGS’de ilk 50 Tosçelik Fen Lisesi’nden sorulurEğitim ve öğretime başladığı 2006 yılından bu yana geniş ölçekli başarılara imza atan Tosçelik Fen Lisesi, eğitim alanındaki başarı zincirine yeni bir halka daha ekledi. Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri Hatay il genelinde yapılan 12. sınıflar Yükseköğretim Geçiş Deneme Sınavı’nda (YGS) İskenderun’da ilk 50’nin tamamında, bölgemizde ise ilk 25’te yer almayı başardılar. Tosçelik Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Keskin, elde edilen başarının detaylarına ışık tutarak, “Okulumuz öğrencileri bugüne kadar eğitim ve spor alanlarında hep derece elde ettiler. Mezun olan öğrencilerimizin büyük çoğunluğu da Türkiye’nin ilk onunda yer alan üniversitelerine gitmeyi başardılar. Son olarak Hatay genelinde yapılan 12. sınıflar Yükseköğretim Geçiş Deneme Sınavı’nda (YGS) okulumuz öğrencileri İskenderun’da ilk 50’de, bölgemizde ise ilk 25’te yer alma başarısını göstermiştir. Bu bizim açımızdan gurur verici bir gelişmedir. Bu başarı sadece öğrencilerin değil, okulumuzu inşa ederek eğitim camiasına kazandıran hayırsever Tosyalı Ailesi’nin, okul yönetici ve öğretmenlerimizin, öğrenci velilerinin başarısıdır. Bölgemize böylesine muhteşem bir eğitim kurumu kazandırdığı için hayırsever Tosyalı Ailesi’ne bir kez daha teşekkür ediyorum. Tosyalı Ailesi okulu yaptırıp Milli Eğitim’e bağışladıktan bugüne kadarki süreçte okulumuza her türlü desteği vermiştir. Sadece geçen yıl hayırsever Tosyalı Ailesi okulumuzun halı saha ve kantin yapımını üstlenmiştir. Ayrıca maddi durumu yerinde olmayan başarılı öğrencilere de yine Tosyalı Ailesi’nin burs katkıları sürmektedir. Allah kendilerinden razı olsun” şeklinde görüş ortaya koydu.
YGS deneme sınavında Tosçelik Fen Lisesi öğrencileri İskenderun genelinde ilk 50’de yer alırken, ilk üç sıra aynı okuldan Mervenur Demir, Ekrem Kürtül ve Ece Devrim’den oluştu.

Önceki İçerikKarasayar geleceğin ustalarıyla karavana yedi
Sonraki İçerikGazi İlköğretim Okulu Hatay birincisi oldu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.