Turizm “Bacasız Sanayidir”

KAGİD’ in 2011’deki İlk Konukları, Hatay Kültür ve Turizm Müdiresi Aysun Çelenk ile İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ali Türetken

Hatay Kadın Girişimciler Derneği’nin 2011’deki ilk konukları Hatay Kültür ve Turizm Müdiresi Aysun Çelenk ve Ali Türetken oldu.

Hatay Kültür ve Turizm Müdiresi Aysun Çelenk, Hatay KAGİD’in daveti ile çok mutlu olduğunu belirttiği konuşmasında; “Çalışkan ve başarılı işkadınları tarafından kurulmuş olan bu derneğin, kadın istihdamına büyük katkısı olacağını düşünüyorum.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bacasız Sanayi” diye nitelendirdiğimiz Turizm Sektörü, bölgemiz için tarıma ve bacalı sanayiye tek alternatiftir. Turizm, bölgenin kalkınmasında temel değişken olarak kabul edilmektedir. Özellikle kırsal kesimdeki nüfus için yeni bir açılım olan bu sektörde kadınların yer alması için teşvik edici projeler olması, turizm sektöründe çalışanların eğitimine önem verilmesi gerekir. Kadınlarımızı, bu sektörde de istihdama kazandırmak için daha fazla destek vermeliyiz. Kadınlarımız, kaynaklardan azami ölçüde faydalanmalı.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Belgin Ünal ise, başarılarıyla adından söz ettiren Çelenk’in, kadınlara örnek olabilecek vizyona sahip olduğunu belirterek yaptığı konuşmasında;

” Sayın Aysun Çelenk, bilgi birikimi, kültür ve görgüsünün yanı sıra; yaptığı başarılı çalışmalar, bizler için de övünç kaynağı olmuştur. Aysun Hanım ve Ali Bey, yoğun programlarına rağmen bizleri kırmayarak konuğumuz oldukları için çok mutluyuz. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Yaptığımız bir araştırmaya göre turizm sektöründe istihdam edilen kayıtlı çalışanların sadece %25’inin kadınlardan oluştuğu tespit edilmiş. Dolayısıyla, işgücüne katılım oranı istenilen düzeyin çok altında. Turizm sektöründe yönetici düzeyinde çalışan az sayıdaki kadın, vitrin olarak değil, beceri yetenek ve birikimleri ile yer almak istiyorlar. Bizler, kadınların turizmde üst düzey yönetimlerde daha çok yer alması ile sektörde kalitenin de yükseleceğini düşünüyoruz. Kadınlar, yaratıcılığını, gücünü, girişimciliğini, duygusallığını turizm sektörüne yansıttıklarında çok başarılı olabiliyorlar. Turizm sektörünün yönetiminde olan kadın sayısını, son yıllardaki gelişmelere karşın hala çok yetersiz buluyoruz. Kadınlar, turizmde üst düzey yönetimlerde daha çok yer aldığında sektörde çok şeyin değişeceğini, bu yolla kalite yükselirken yıkıcı rekabet yerine nezakete dayalı rekabetin oluşacağını savunuyoruz.”
Turizm “Bacasız Sanayidir”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.