İl olmak istiyoruz

“Bizler yatırımcının önünü açıyoruz”

İskenderun Maden İşleri Odası Başkanlığında düzenlenen kahvaltı programına İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı A. Kadir Teksöz ve birçok oda başkanı katıldı.
Ev sahibi Maden İşleri Oda Başkanı Ahmet Çardaklı, kahvaltı öncesi misafirlere hitaben yaptığı konuşmasında “ Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım ve Birlik Başkanımın aramızda olması bizleri çok onurlandırdı. Oda Başkanları olarak her ay bir odada toplanıp, sorunlarımızı konuşuyoruz. Aramızda olup, bu sofrada olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

İL OLMAK İSTİYORUZ!
Oda Başkanı Çardaklı’dan sonra söz alan ve konuşmasına Kaymakam Ali İhsan Su’ya Sayın Valim diyerek başlayan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek “Sayın Valim diyerek başladım, belki Allah söyletti. İl olmak istiyoruz.
Bu arkadaşlar benim neredeyse benim 30 yıllık dostlarım, sanayinin acil olarak tek isteği, otoyola bağlantı kurulması. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Biliyorsunuz Adana’da ek birden çok noktası oluşturuldu.”

BOŞALTMA İŞLEMİ BURAYA KAYACAK
Sözlerine Limanın Önemine vurgu yaparak devam eden Başkan Civelek “Liman bizim çıkış noktamız ve birkaç ay içerisinde çalışmalarına başlayacaktır. Bizleri kendimizi buna hazırlamalıyız, tam verimle çalıştığı zamanları çok iyi hatırlıyorsunuz. Oluşturulacak konteynır Limanı ile Mersin Limanından yükleme ve boşaltma işlemlerinin %30’u İskenderun Limanına kayacak” dedi.

45 BİN ARACA 1.100 PARK ALANI
Şehir merkezinde genel olarak otopark sorunumuz var, 45 bin araç için 1.100 park alanı mevcut. Yeni ruhsat alan bütün konutlara otopark zorunluluğu getirdik. Var olan otoparklarda yeni düzenlemeler yaparak verimi arttırıcı çözümler planlıyoruz. Örnek olarak çelik kat sistemi, uygulaması ile park sorununa daha etkin bir çözüm düşünüyoruz. Bilimsel bir yaklaşımla, şehir merkezinin ulaşım planını çizeceğiz.”
Geçen hafta İsmet İnönü (Paç) meydanında yapılan yıkımlara değinen Başkan Civelek, “Paç meydanı olarak bilinen alanda geçen hafta bir yıkım gerçekleştirdik. Bunun devamı olarak kamulaştırılan alanlarda yıkımlar sürecektir. Biliyorsunuz orada Temizlik İşleri Müdürlüğümüz de var, Çöp Fabrikası inşa edildikten sonra orası da yıkılacak, Bu sene temelini atacağımız İtfaiye Kompleksi tamamlanmasından sonra İtfaiye Müdürlüğümüzün bulunduğu eski binada yıkılacak. Bu yıkımlardan sonra projesi yapmayı planlıyoruz. Bu süreç başlamıştır” şeklinde konuştu.

BURADA OLMAK ŞANSTIR
Toplantıda söz alan Kaymakam Ali İhsan Su “ Liman özelleşti biliyorsunuz, açıkta 10 gemi beklerken yarın 50 gemi bekleyecektir. Bizler yatırımcının önünü açıyoruz. İskenderun’da her şey mevcut, burada olmak gerçekten şans. Bence İskenderun Türkiye’nin parlayan yıldızı” şeklinde konuştu.
Son olarak söz alan Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Bşkanı A. Kadir Teksöz konuşmasına İskenderun Antakya ayrımına karşıyım diye başladı. Başkan Teksöz konuşmasında “Aranızda bulunmaktan büyük mutluluk yaşıyorum. Sayın Kaymakamım ve Belediye Başkanımın bizlere aktardığı projeler çok güzel. İskenderun Antakya lafını kaldırmak gerekiyor. Hatay’ımız için çalışıyoruz. Özellikle böyle esnaf kahvaltısında olmaktan onur duydum. Teşekkür ediyorum” dedi.
İl olmak istiyoruz

Önceki İçerikNardüzü İlköğretim Okulu bölgenin gurur kaynağı
Sonraki İçerikResim sergisinde dereceye girenler ödüllendirildi
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.