Denizcilik sektörüne duyurulur

Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü (Su Ürünleri Fakültesi) ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi ortaklığında yürütülen 12 ay süreli, “İskenderun Körfezi Ağ Donatım Merkezi (İKADOM)” başlıklı proje, eğitim faaliyetlerine tüm hızıyla devam etmektedir.

Ağustos 2010 da faaliyetlerine başlayan projede yaşanan gelişmeler oldukça sevindiricidir. 18-30 yaş arası, lise mezunu, 30 kadının eğitim almaya hak kazandığı projede, projenin daha ilk yarısı içindeyken, Ülkemizin Kültür Balıkçılığı ve Balık Avcılığı sektörlerinden gelen yoğun iş talepleri, projenin ne denli vasıflı iş gücü açığına katkı sağladığını göstermesi bakımından önem arz etmektedir. Toplamda 800 saat sürecek olan uygulamalı eğitimlerde, kültür balıkçılığında (ağ havuzlar = kafes ağları) ve balık avcılığında kullanılan ağların (trol, uzatma, molozma, pinter vs) dizaynı, kesimi, donatılması, bakım ve onarımı üzerine her türlü bilgi ve deneyim kazandırıcı faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler sertifikalandırıldıktan sonra, kendi adlarına kurulacak kooperatif bünyesinde ticari faaliyetlerini devam ettireceklerdir. Bu şekilde kendi işlerinin patronu olarak, eşit hisseyle kazanca ortak olacaklardır.
Denizcilik sektörüne duyurulur

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.