Bayanlara da siyasette eşit söz hakkı verilmeli

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Gönül Güngör:

“Bayanlara da siyasette eşit söz hakkı verilmeli”

Bayanlara da siyasette eşit söz hakkı verilmeliCHP İskenderun ilçe teşkilatında uzun yıllar görev yapan Gönül Güngör, CHP Hatay milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Genç, dinamik ve tecrübeli bir bayan olduğunu açıklayan Güngör, artık Türkiye’de bayanların da erkekler kadar siyasette söz hakkının olduğunu kaydetti. Bundan sonraki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan milletvekili aday adayı Gönül Güngör,“1989 yılında CHP’ye üye olarak kayıt oldum. 1994 yılından 2000 yılına kadar kadın kollarında, 2002-2011 yılları arasında partinin ilçe saymanlığı, kadın kollarından sorumlu yöneticisi, ilçe sekreterliği, idari ve mali işlerden sorumlu başkan yardımcılığı ve kurultay delegeliği görevlerimi layıkıyla yapmaya çalıştım. Görüldüğü gibi 22 yıldır siyasetin içerisinde aktif olarak görev yapmaktayım. Tüm genel ve yerel seçimlerde partimin üstün başarı göstermesi için var gücümle destek verdim. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi biz kadınların ve gençlerin siyasette aktif olarak görev alması inancı içerisindeyiz. Ülkemizde en çok ezilen, şiddet gören ve mağdur olan kadınlarımızdır. Bu nedenle bayanlarımız ve gençlerimiz sadece seçim zamanı hatırlanmamalı, onlara da siyasette eşit söz hakkı verilmelidir. Çünkü eşitlik güçlendirir. Eşitlik, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin ve demokrasinin garantisidir. 22 yıldır siyasetin her kademesinde görev alan kişi olarak bundan sonra da tüm birikimlerimi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde aktaracağıma, halkımızın, kadınlarımızın ve gençlerimizin sesi olacağıma inandığım için Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, sosyal hukuk devletini savunan, insanlar arasında eşitlik ve özgürlük isteyen, bütün dinlerin ve mezheplerin barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaları gerektiğini savunan bir partide olmaktan gurur ve onur duymaktayım.
Haziran ayında yapılacak olan genel seçimin ülkemizin geleceği ve yarınları için çok önemlidir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek başına iktidar olabilmesi için hepimizin tek bir yumruk olması gerekmektedir. Ben değil, biz olarak hareket edersek önümüzde hiçbir engel duramaz. Millet olarak Kurtuluş Savaşımızda gösterdiğimiz üstün başarı ve cesareti, ülkemizin geleceği için de göstermek zorundayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” şeklinde görüş ortaya koydu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.