CHP Hatay milletvekili aday adayı Bülent Akbay

CHP Hatay milletvekili aday adayı Akbay:

“Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz”

Gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 18. yılında şehrimizin tanınmış simalarından CHP Hatay milletvekili aday adayı Avukat Bülent Akbay bir açıklama yaparak, vatandaşlara bildiri dağıttı.
Öğrenci grubunun da yer aldığı açıklamada Akbay, “Ocak ayları hep faili meçhul cinayetlerle doludur tarihimizde. Uğur Mumcu’da onlardan biri. Bu ülkede cinayetler işleniyor ve failleri bulunamıyor. Mevcut iktidarın da 18 yıldır faili meçhul cinayetlerle ilgili yapamadıkları ortada” dedi.
Uğur Mumcu’nun katledilişinin 18. yılında onu saygıyla andıklarını da belirten Bülent Akbay, “ Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin ardından 18 yıl geçti. Cinayetlerin arkasındaki karanlık güçler ortaya çıkmasın diye her yola başvuruldu. Davalar savsaklandı, deliller karartıldı ve failler kaçırıldı. Çocuklarımız ölümün karanlığında büyüsün istendi. Gerçek ortaya çıksın kim incinecekse incinsin diyen bizler, gerçeklerin üzerine karanlık püskürtenlerin karşısına dikildik. Eli kanlı katillerden ve karanlıklardan hesap sormak için buradayız. Uğur Mumcu’nun dediği gibi; ‘Evet yaşayacağız Susmayacağız’ Bütün yolsuzlukları, kaçakçıları, pislikleri, cinayetleri tek tek sergileyeceğiz” dedi.
CHP Hatay milletvekili aday adayı Bülent Akbay
Daha sonra hazırlanan broşürleri üniversiteli öğrencilerle birlikte halka dağıtan Bülent Akbay’a vatandaşlardan da destek geldi. Bildiriyi dağıtırken halkında yoğun ilgisiyle karşılaşan Bülent Akbay ve öğrenciler, şehri adım adım gezerek Uğur Mumcu’nun satırlarının ve öldürülmesiyle ilgili yazıların olduğu broşürleri dağıttılar.

Önceki İçerikPrimemall ’da salsa rüzgarları esti
Sonraki İçerik24 Ocak hafızalardan silinmeyecek bir gün
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.