Şube müdürü görevlendirmesi usulsüz

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Akça, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan atamaya ilişkin iddiada bulundu:
“Şube müdürü görevlendirmesi usulsüz”

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, İskenderun’da usulsüz bir eğitim ataması yapıldığını iddia etti. Başkan Akça, konuyla ilgili sendika binasında yaptığı toplantıda,“11.1.2011 tarihinde İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasında yayınlanan bir duyuru ile İskenderun ilçesinde görev yapmakta olan bir öğretmenin, 04.01.2011 tarihli Bakanlık onayı ile İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak görevlendirildiğini duyurulmuştur. Bu görevlendirmenin İskenderun’daki ihtiyaca binaen yapıldığı söylense de, İskenderun’da şube müdürü normunun 4 olduğu tüm kamuoyunca bilinmektedir. Hal böyleyken 5. şube müdürü olarak yapılan bu görevlendirme norm kadro fazlası olarak yapılmıştır. Ayrıca gerçekten bir şube müdürü görevlendirilmesine ihtiyaç varsa neden kamuoyundan ve eğitim çalışanlarından saklanarak kariyer, liyakat ve kamu yararı gözetilmeden oldu bittiye getirilerek bir görevlendirilme yapılmaktadır; anlamış değiliz. Bu usulsüz şube müdürü görevlendirmesinin örnekleri Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, başta olmak üzere tüm Türkiye de mevcuttur. Bu usulsüz görevlendirmeleri ilginç kılan diğer bir husus ise hemen hemen hepsinin aynı sendikaya kayıtlı olmalarıdır. Bu sendikanın kısa bir süre önce yapılan referandum oylamasında Başbakan’ın Hatay mitinginde ‘Nikâhımız da bile böyle, iştahla evet dememiştik’ yazılı bir pankart açtıklarının hatırlanması siyasilerin diyet ödemesini, birilerinin de rant elde etmesini akla getirmektedir. Sonuç olarak geçmişte yaptığımız gibi bu görevlendirmenin iptali için sendika olarak tüm yasal yollara başvuracağımızı, üyelerimizin şahsi başvurularında da hukuki olarak tüm desteği vereceğimizi bildirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.