‘Kılıç Ali Paşa’ hırsızların uğrak mekanı oldu

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Esentepe Mahallesi’nde bulunan Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu hırsızların uğrak mekânı haline geldi. Eğitime devam eden ve öğrencilerine bir harfi öğretmek için çabalayan okul idaresi ve öğretmenleri, yaşanan hırsızlık olayları karşısında ne yapacaklarını kara kara düşünür duruma geldiler. Geçtiğimiz hafta içerisinde Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu A Blok’a giren hırsız ya da hırsızlar, içeride bulunan ders bilgisayarını çalarak kayıplara karıştılar. Okul idaresi bu hırsızlık karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, aradan bir hafta geçmeden ikinci hırsızlık olayıyla karşı karşıya kaldılar.
Okulda hizmetlinin olmamasından dolayı her önüne gelen kişilerin içeriye rahatlıkla girmesi mümkün. Çünkü okulda hizmetli yok. Bu nedenle hafta sonu ve geceleri okul Allah’a emanet.
Hafta sonu hırsız ya da hırsızlar bu kez okulun eski binasının camlarını kırarak okulun içerisine giriyor ve öğretmenler odasındaki bilgisayarı alarak kayıplara karışıyor. Pazartesi tekrar okula gelen öğretmenler gördükleri manzara karşısında şoke olurken, durumu hemen polise bildirdiler. Polis ise yaptığı çalışmalar neticesinde hırsızların peşine düştü.
Peki bundan sonra değişen ne olacak? Tepe mahallelerdeki okulların durumu hiç de iç açıcı değil. Kılıç Ali Paşa İlköğretim Okulu’nun duvarları adeta yıkılmış durumda. Ana cadde üzerinden geçen kötü niyetli kişilerin bu okulda her şeyi yapmaları mümkün. Mesela çocuklar futbol oynarken topları duvar olmadığı için dışarıya çıksa, öğrenci topun peşinden koşmak durumunda kalacak. Peki bir çocuğa bir şey olsa bunun hesabını kim verecek? Bu da ayrı bir merak konusu.
Okul idaresi ise mutlaka bir şeyler düşünüyordur, ama ne yapabilirler ki.. Ödenek yok, para yok.. Öğrenci velileri ise okulda güvenlik kameralarının olmamasından yakınırken, “Buraya mutlaka güvenlik kameraları takılmalı. Eğer bu okulda güvenlik kamerası olsa hırsızlar buraya girmeye cesaret edemezler” açıklamasını yaparken, okulda bir hizmetlinin bile bulunmaması öğrenci velilerinin tepkisini çekiyor.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.