Küçük esnaf vergiden muaf tutulmalı

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Ali Oğuz:

“Küçük esnaf vergiden muaf tutulmalı”

CHP Hatay milletvekili aday adayı Ali Oğuz, Türkiye’de küçük esnafların vergiden muaf tutulması gerektiğini söyledi. CHP’den Hatay Milletvekili aday adayı olan Ali Oğuz, her fırsatta halkın ve esnafın sorunlarını dinleyerek çözüm yolları arıyor. Oğuz, yaptığı açıklamasında, “Küçük esnaflardan alınan verginin yasal olmadığını biliyorum. Ama yasal olması TBMM tarafından sağlanmalıdır. Ayrıca küçük esnafın BAĞ-KUR priminin de bir kısmı devlet tarafından ödenmelidir. Yani bir zamanlar maaşlı ve ücretlilere uygulanan vergi iadesi benzeri bir şey. Bundan devletin bir miktar zararı olacaktır kuşkusuz. Ancak kazancı çok daha fazla olacaktır” ifadelerini kullandı. Kayıt dışı ekonominin tüketici ile buluşma noktasının küçük esnaf olduğunu kaydeden CHP Hatay milletvekili aday adayı Ali Oğuz, “Küçük esnaf faturalı alış veriş yaparak kayıt dışı işlemlerin kayıt altına alınmasına katkıda bulunacaktır. 40 yıldır BAĞ-KUR primleri doğru dürüst tahsil edilememektedir. Devlet ne zaman af çıkarırsa gecikmiş primler kısmen tahsil edilmekte, birçoğu da ancak emekli zamanı gelen esnafın af sayesinde 25-30 bin lirayı
bir kalemde ödemesi ile mümkün olmaktadır. Oysa önerdiğimiz sistemde devletin katkısından faydalanmak için herkes primini zamanında ödemek zorunda kalacaktır. Böylece toplumun en zor yaşayan kesimi esnaf diğer satıcılarla rekabet eder. Nafakasını kendisi çıkarmak zorundadır. Aylığı oymayan, kira veren vergi ve primlerle boğuşan esnaf bir nebze rahat edecektir. Esnafın huzuru tüm toplumumuzu olumlu yönde etkileyecektir” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.