Hatay İstanbul’da vitrine çıkacak

Hatay İstanbul’da vitrine çıkacakHatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Nisan ayında tertiplenecek İstanbul-Hatay günleri için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bayhan, bu organizasyonun Hatay’ın tanıtımı açısından son derece faydalı olacağını söyledi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Erzin Kaymakamı İskenderun Yönden, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Hatay İl Turizm Müdürü Aysun Çelenk, İTSO Başkan Vekili Müfit Tennioğlu ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek yöneticileri katıldı.
Toplantı da İstanbul-Hatay günleri ile ilgili bilgiler veren Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, 7-8-9-10 Nisan tarihlerinde yapılacak olan bu organizasyonun İstanbul Hataylılar Derneği tarafından koordine edildiğini kaydederek 3 aşamada yapılacağını kaydetti. İlk olarak çelenk konulmasının ardından İstiklal caddesinden Taksim’de yürüyüş yapılacağını belirten Bayhan, “Daha sonra Feshane mevkiinde stantlar açılacak. Topkapı Sarayı’nın içindeki Aya İrina Kilisesi’nde Hatay Medeniyetler Korosu konser verecek. Biz Hataylılar olarak bu organizasyonda İstanbul Hataylılar Derneği’ne yardımcı olacağız. Hatay Valiliği, Antakya Belediyesi, Antakya Ticaret Odası, Antakya Ticaret Borsası, HASİAD, İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası bu organizasyonun içinde yer alacak. İstanbul bilindiği üzere Dünyanın sayılı yerlerinden biri. 2010 yılında da dünyanın kültür başkenti seçildi. Tarihiyle, lezzetli yemekleriyle önemli bir merkez olan Hatayımızı en güzel şekilde tanıtmak için bu büyük bir fırsattır. Hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz” şeklinde konuştu.
tanıtacağız.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.