Devletin kuruluş ilkelerini hiç kimseyle tartışmayız

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı:

“Devletin kuruluş ilkelerini hiç kimseyle tartışmayız”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek burada basın açıklaması yaptı. Partililerle birlikte cemiyete gelen Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı, 28 Ocak’ta açıklayacakları seçim beyannamesinin Türk milletinin temel sorunlarının tümünün kalıcı çözümlere kavuşturulmasının bir reçetesi olarak millet vicdanda karşılığını bulacağını söyledi. Bölükbaşı, yapacakları büyük toplantıda da şimdi isimlerini açıklamak istemediği MHP’ye çok büyük katılımlarının olacağını da vurguladı.

Vicdanları yaralayan tahliyelerin 1 Ocak itibariyle başlayacağını bile bile daha önce iki sefer ertelendiğini ve 102. maddenin yürürlüğe girişinin ertelenmediğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, “Bunun sonucunda kanlı Hizbullah teröristleri dışarı çıkmıştır. Muhtemelen bunlar İran’a veya komşu ülkeye kaçmışlardır. Bu 102. madde bir yıl daha ertelenmediği için PKK teröristleri, polis ve asker katili teröristler dışarı çıkmışlardır. Onun dışında diğer adi suçlarda, milli vicdanı isyan ettirecek insanlar ellerini kollarını sallayarak dışarı çıkmışlardır. Bu Hizbullah teröristleri davullu zurnalı halaylarla karşılanmışlardır.” diye konuştu.

Kuveyt dönüşü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bu Hizbullah’la niye bu kadar uğraşıyorsunuz? Bazı karşılamalar halaylı olur, bazı karşılamalar alaylı’ dediğine vurgu yapan Bölükbaşı, “Adalet Bakanlığı ve hükümet, ağlama duvarı ya da mazeret üretme, yakınma merci değildir. Bu anayasanın da toplumun hem kesimiyle, hem TBMM çatısı altında mümkün olacak en geniş uzlaşma zemini üzerinde hazırlanmasının, milletinin kabul edebileceği her kesimiyle bir anayasa olması için gerekli olduğu düşüncesindeyiz. Ama bizim öngördüğümüz anayasa ile Recep Tayyip Erdoğan anayasası arasında çok temel farklar vardır. Anayasada bizim hiç kimseyle tartışmayacağımız bazı kırmızı çizgiler bulunmaktadır. Türkiye’nin milli kimliğini değiştirmeyi biz kimseyle tartışmayız. Anayasada ilk üç maddesinde ifadesini bulan devletin kuruluş ilkelerini kimseyle tartışmayız. Türkiye’nin idari yapısının mahalli idarelere yetki devri adı altında Türkiye’de bir eyaletler sistemine geçişin, hukuki ve siyasi altyapısının hazırlanması, niyetlerini, taleplerini biz tartışmaya değer görmeyiz. Milli birliğimiz ile Türkiye’nin üniter siyasi yapısıyla oynanması, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kırmızı çizgilerinin sınırıdır. Bunun dışında Türk milletinin beklentisi olan çağdaş normları yakalamış bir anayasa yapmaya Milliyetçi Hareket Partisi hazırdır”ifadesinde bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin geleceği bakımından ne kadar önemli olduğunu halkın seçim sürecinde daha iyi anlayacaklarına inandıklarını belirten Bölükbaşı, “Milliyetçi Hareket Partisi, büyük Türk milletinin teveccühü, desteği ve Cenabı Allah’ın yardım ve himayesiyle iktidara gelecektir. Sayın Bahçeli’nin Başbakanlığı için de sadece gün sayıyoruz. Bugün itibariyle 147 gün kalmıştır” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.