Birincilik kupası Mustafa Kemal Mahallesi’nin

Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve İskenderun Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen Mahaller arası Futbol Turnuvası’nın final maçı hafta sonu geniş katılımla gerçekleştirirdi. İki haftadır devam eden futbol müsabakaları tüm hızıyla sürerken, bu turnuvanın final maçı Mustafa Kemal Mahallesi ile İsmet İnönü Mahallesi arasında oynandı. Pazar günü gerçekleştirilen final maçına İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, eşi Ümran Civelek, İskenderun Belediyesi Özel Kalem Müdürü Emin Dönmezer, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı. Mahalleler arası final maçı öncesinde ise İskenderun şöhretleri gösteri maçı yaptılar.
Bu maçın ardından final maçı geldi. Mustafa Kemal Mahallesi ise İsmet İnönü Mahallesi arasında oynanan maç izlenmeye değerdi. Oldukça çekişmeli geçen maçta İsmet İnönü Mahallesi 1–0 öne geçti. İki takımında oldukça bir üstün futbol ortaya koyması maçın kalitesini de arttırdı. Bu maçı izleyenler ise her pozisyonda ayağa kalkarken, turnuvanın en güzel maçını izlediklerini söylediler. İlk yarısı 1-0 biten maçın ikinci yarısında ise daha dikkatli ve organizeli bir futbol ortaya koyan Mustafa Kemal Mahallesi sakinleri kendilerine göre genç ve dirençli olan İsmet İnönü Mahallesi takımına karşı taktik değiştirerek kaleye gitmeye çalıştı. Geliştirdiği ataklardan yararlanamayan Mustafa Kemal Mahallesi 2-0 olan durumlu 2-1 yapmayı başardı.
Bu golden sonra panikleyen İsmet İnönü Mahallesi gençleri ise daha fazla gol bulmak için kaleye yüklenmeye çalıştı. Ancak daha iyi organize olan Mustafa Kemal Mahallesi bir pozisyonda rakip kaleye çektiği şut rakipten dışarı çıktı ve kornere gitti. Korner atışı kullanan Mustafa Kemal Mahallesi atışı gole çevirdi ve durumu eşitledi. Bu maçtan sonra kıran kırana geçen pozisyonlarda başka gol olmayınca maç berabere bitti ve penaltılara geçildi. Mustafa Kemal Mahallesi İsmet İnönü Mahallesi’ni 5–3 yenerek kupayı almayı başardı. Bu atışların hemen ardından ise İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in de katılımıyla kupa töreni gerçekleştirildi. Turnuvanın birincisi olan Mustafa Kemal Mahallesi’ne Başkan Civelek birincilik kupasını verirken, ikincilik kupasını ise İskenderun Belediyesi Özel Kalem Müdürü Emin Dönmezer verdi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.