Belediye meclisi yoğun gündemle toplandı

İskenderun Belediye Meclisi, gündemdeki konuları görüşmek üzere Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Uğutmen başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında gündem dışı söz alan partilerin grup başkanvekilleri 10 Ocak basın çalışanlarının bayramını kutlanırken, İskenderun Belediye Başkanvekili Cemil Uğutmen ise, basın çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Gündem dışı söz alan MHP’li Meclis Üyesi Garip Şandır, feyezan kanalında gerekli düzenlemelerin yapılması ve Esentepe’deki mahalleler de gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda görüşlerini ortaya koydu. CHP Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon ise, belediyede sözleşmeli personel yerine KPSS ile sürekli memur statüsünde çalışanların olması gerektiğine vurgu yaptı.
CHP grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Kamil Turan ise, belediye olarak İskenderun’un imar planı ile ulaşım planının elden geçirileceğini belirtti. Yapılan konuşmaların ardından gündemde bulunan konulara geçildi. Gündemdeki;
1)-  2011 yılında sözleşmeli personel çalıştırılması ve karşılığında ödenecek ücretlerin tespit edilerek ödenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
2)- Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
3)-  Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu
oy birliği ile kabul edildi.
4)-  Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
5)-  Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
6)-  Etüt Proje Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
7)-  Fen İşleri  Müdürlüğü’ne  ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu
oy birliği ile kabul edildi.   
8)- Gece Kondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
9)-  Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
10)- İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi. 
11)- İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
12)-  İtfaiye Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
13)-  Özel Kalem Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
14)-  Park Bahçe Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
15)- Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi. 
16)- Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
17)-  Su İşleri Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi. 
18)- Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
19)-  Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi. 
20)-  Ulaşım Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu
oy birliği ile kabul edildi.
21)- Yazı İşleri Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
22)-  Zabıta Müdürlüğü’ne ait Yönetmelik ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.
23)- 2011 Gelir Tarifesinin Minibüs Garajı bölümünde düzeltme yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu  oy birliği ile kabul edildi.
Meclis oturumu  02.02.2011 Çarşamba günü saat 14.00’da toplanmak üzere kapatıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.