Şirketlerde başarı kurumsallaşmadan geçer

Hatay Genç Girişimciler Kurulu’ndan bir başarılı proje daha..

Belibağlı: “Şirketlerde başarı kurumsallaşmadan geçer”

Şirketlerde başarı kurumsallaşmadan geçerİskenderun’daki genç girişimcilerin bilgi ve birikimlerini arttırmak amacıyla Hatay Genç Girişimciler Kurulu tarafından ‘Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma’ konulu eğitim programı düzenlendi. Hatay Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Çağrı Belibağlı ’nın çaba ve gayretleri sonucu gerçekleştirilen bu program ile şirket ve kurumların devamlılığının sağlanması hedefleniyor.
TOBB Hatay Genç Girişimciler Kurulu bir başarılı projenin altına daha imza attı. İskenderun’da özellikle gençlerimizin önünü açmak adına önemli programlar düzenleyip onların bilgilerini arttırmak adına çaba harcayan Hatay Genç Girişimciler Kurulu, bu sefer TV ekranlarından projesini gerçekleştirdi. Hatay Genç Girişimciler Kurulu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda TOBB TV üzerinden Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma adlı programla gençlere eğitim verdi. İnternet ortamında canlı yayınla gerçekleştirilen programda Dr. Haluk Alacaklıoğlu, bilgi ve birikimlerini gençlerimize aktardı.
Hatay Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Çağrı Belibağlı, bu programın Türkiye’deki tüm genç girişimciler kurulunun ortak düzenlemiş olduğu program olduğunu kaydetti. Türkiye genelinde kronik sıkıntının şirketlerin aile şirketleri yapısı olması ve bunların kurumsallaşamaması olduğunu ileri süren Belibağlı, “Bu program, Türkiye’deki bu problemi çözmek adına böyle bir program tertiplendi. İlerleyen süreçlerde daha değişik aşamalarla aile şirketlerinin kurumsallaşma yolunda kat edecekleri yol bizim iş hayatımıza ve sosyal yaşantımıza çok ciddi katkılar sağlayacaktır. İskenderun’daki şirketlerde şu an 2. veya 3. kuşaklar iş başında. Bu şirketlerin 4. veya 5. kuşaklara geçmesi için bütün kurumsallaşma mekanizmalarının hayata geçirilmesi, uzun ömürlü şirketler ve yüksek getirili kazançlar sağlayacaktır. Şehir ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaklardır” ifadelerini kullandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.