Kemal Kılıçdaroğlu İskenderun’a geldi

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İskenderun’da partililere hitap etti:

“CHP alın teriyle kazananın yanındadır”

Kemal Kılıçdaroğlu İskenderun’a geldiCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gezi ve temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz hafta sonu Hatay’a geldi. Bazı temaslarda bulunmak üzere İskenderun’a da gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İskenderun’da CHP ilçe örgütü önünde sönük bir şekilde karşılandı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir sayfa açtıklarını, halkla beraber yürüyecek, beraber mücadele edeceklerini belirterek “Türkiye’yi aydınlığa çıkartmak için ikinci bir ulusal kurtuluş savaşını beraber kazanacağız” dedi.
Partisinin İskenderun ilçe örgütü binası önünde halka hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiseleyen yağmur altında yaptığı kısa konuşmasında; “CHP nerede diye soruyorlar? CHP; işsizin, işçinin, emeklinin, çiftçinin, alın teriyle ekmek kazananın yanındadır. Bir tek amacımız var, diyoruz ki; bu ülkede herkes barış huzur içinde yaşasın ve bir hedefimiz daha var halkın iktidarında bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu.
Ülkeyi kalkındıracak kaynağı nereden bulacaksınız diye sorulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Biz buluruz. Ona söyledim, kulakları duymuyorsa bir daha söylüyorum söz verdik mi yaparız biz. Benim adım Kemal… Yeni bir sayfa açtık, beraber yürüyeceğiz, beraber mücadele edeceğiz. Türkiye’yi aydınlığa çıkartmak için ikinci bir ulusal kurtuluş savaşını beraber kazanacağız.”
Sekiz yıllık Ak Parti iktidarına vurgu yapan Kılıçdaroğlu “Kendileri köşeyi döndüler, Türkiye’de yoksulların sayısı arttı. Dönüp bakmayacak mı televizyonlarda konuşurken; nasıl oluyor da sekiz yıldır bu ülkeyi yönetiyorsun, ülkede yoksulların sayısı artıyor? Bunu söyleyen devletin resmi kurumudur. İşsizin, işçinin, esnafın çiftçinin de yüzü CHP iktidarıyla gülecek ama bir kesimin yüzü gülmeyecek; onlar üzülecekler, onlar haramiler düzenini kuranlardır. Onlara izin vermeyeceğiz, onların hortumlarını da keseceğiz.” şeklinde konuştu.
İskenderun’u kasteden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partili topluluğuna “Yerelde halkın düzenini kurdunuz, bir belediye başkanımız var. Şimdi sıra geldi, Türkiye’de halkın düzenini kurmaya, bunun için beraber mücadele etmeye var mısınız?” diye sordu. Evet cevabını alan Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “O zaman hep beraber halkın iktidarı için mücadele edeceğiz. Tarlada çalışacağız, fabrikada çalışacağız, kahvede, evlerde çalışacağız. Yaşlı genç demeden, bu kişi bize oy verir vermez demeden, çünkü biz haklıyız, haklı olduğumuzu her yerde anlatacağız. Anlatacağız ki, halkın iktidarını halk kursun. Bu halkın bereketi, narenciye üreticisi dertli, esnaf, emekli dertli onu da biliyorum, biz sizin dertlerinize talibiz. Dertlerinizi çözeceğiz.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.