Şefik Çirkin milletvekili aday adayı

Şefik Çirkin milletvekili aday adayıMHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde MHP’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 3M Garden Restaurant’ta düzenlenen basın toplantısına MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, MHP İskenderun Belediye Meclis üyesi Garip Şandır, MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.
MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, son kez il başkanı olarak bu toplantıyı gerçekleştirdiğini belirterek, “Şu ana kadar İskenderun basınını her zaman arkamızda gördük. Bugün kaybettiğimiz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz, çok değerli kardeşimiz Hasan Yiğit’e Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır temenni ediyorum. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Türkiye’nin önümüzdeki döneminde yeni yapılanmayla ve yeni mücadelelerle ilgili bir yol haritamız olacak. Cenab-ı Allah hayırlısını versin. Memleketimiz için hayırlısı ne ise o olsun. İskenderun basını her zaman bize yardımcı olmuş, bize büyük vefa örneği göstermiş, iktidar partisi olmadığımız, hatta mecliste olmadığımız dönemde dahi MHP’den vefasını ve ilgisini eksik etmemiştir. 12 Haziran seçimlerinde milletvekilimiz Süleyman Turan Çirkin’in müsaadeleri ve onayıyla bu vesile ile ona da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Siyasette örneği olmayan bir davranış örneği gösterip, kendi arzusuyla milletvekili olmam yolunda yapmış olduğu bu hareketle gençlerin yolunu açmıştır. Milletvekilimiz bu konu ile ilgili açıklamayı kendisi de yapacaktır. 12 Haziran 2011 seçimlerinde milletvekilliğine aday adayı olmak için partimizin ve genel başkanımızın emriyle yayınlanan genelge doğrultusunda il başkanlığından istifa edeceğim. Hedefimiz bundan sonraki siyasi hayatımızda parlamentoda milletvekili olmak ve milletimizin derdine derman olmaktır. Halka hizmet için milletvekili aday adayı olmaya karar verdim” dedi. Dörtyol olaylarına da değinen Çirkin, “Bu kadar sağduyulu olmamıza, olayların durulması adına gerekirse zaman zaman hayati tehlikeye dahi aldırmadan, binlerce insanın arasına girip bir kanaat önderi olarak çaba göstermemize rağmen, isimsiz bir e-mail ile suçlandık. İsim yok ve e-mail’in adresi belli değil. Bu e-maile istinaden bizim şüpheli olarak ifademize başvurulacağını öğrendik. Dörtyol’da bir tek yaralıya meydan verilmeden bu olayların atlatılmasında en azından katkısı olan bizlerin de şerefini korumak, bu devletin namus ve şeref borcudur. Bizi yolumuzdan döndürmeye, bu tür olaylarda pasifize duruma getirmek isteyenler varsa onlara tek bir şey söylüyorum, avuçlarını yalarlar. Biz hukuka saygılıyız. Bu olayları yıldırma adına canı pahasına tüm ilçe başkanlarıyla, tüm ocaklarıyla, gençleriyle, belediye başkanlarıyla gayret gösteren siyasi partilerin nereden çekildiği belli olmayan bir e-maille bilgisine başvurulması ve şüpheli olarak ifadesine başvurulmasını hayretle karşılıyorum. Verilemeyecek hesabımız yok.”ifadesinde bulundu. İskenderun basını ile sohbet ortamında görüşen MHP Hatay İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Şefik Çirkin, her zaman İskenderun ve Hatay halkı ile iç içe olacağını da sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.