Hatay’dan 6 milletvekili çıkarırsak iktidarız

Cumhuriyet Halk Partisi’nde dün demokrasi adına güzel gelişmeler yaşandı. 28 Aralık’ta iki listenin yarıştığı kongre sonucunda başkanlığı Nihat Karpuz’a kaptıran Beyhan Karan, siyasetin temel taşı olan demokrasinin en güzel örneğini sergiledi. Karan, CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz’u ziyaret ederek görevinde başarılar dilerken yaklaşan genel seçimler içinde şu iddiada bulundu

“Hatay’dan 6 milletvekili çıkarırsak iktidarız”

Hatay’dan 6 milletvekili çıkarırsak iktidarızCumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Teşkilatı’nın 28 Aralık’ta gerçekleşen kongresinde yarışan Beyhan Karan ve Nihat Karpuz, dün demokrasinin en güzel örneğini sergileyerek kavgadan ve zıtlaşmadan uzak bir ilçe teşkilatı isteyenlerin gönüllerine su serptiler. Beyhan Karan, dün ilçe teşkilat binasına gelerek CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz’u ziyaret ederek hem görevinde başarılar diledi, hem de, yaklaşan genel seçimler öncesi birlik ve beraberlik adına bölge için güzel sinyaller verdi.
Kongre öncesi ‘Kavgalar ve gürültüler çıkacak, insanlar birbirlerini kıracak’ şeklinde çok söylemler olduğunu kaydeden Beyhan Karan, ancak kendisinin kongrenin bir şölen havasında geçmesi için elinde geleni yapacağına söz verdiğini hatırlattı. Kongrenin bir yarış olduğunu belirten Karan, “ Bu kongre, kim bu partiyi toplumsal olarak bir yerlere götürür onun yarışıydı. CHP’yi İskenderun ve Hatay’da daha sonra Türkiye’de 1. parti yapar onun yarışıydı. Delege arkadaşlarımız Nihat başkanı seçtiler. Şimdi görüyorum ki, partimizin önünde üye kaydı yapıyor. Bu son derece heyecan verici ve sevindirici gelişmedir. Tüzüğümüzün istediği tüm kuralları yerine getirerek bu partiyi çok büyük parti haline getirebiliriz. Zaten bu rüzgârı da genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde yakalamışız. Genel başkanımızın ilk seçildiği zaman ‘% 40 ile iktidara geliyoruz’ şeklinde hedef koyması bizleri sevindirdi” şeklinde konuştu.

YOLUMUZ UZUN AMA SÜREMİZ KISA
Genel başkanlarının ortaya koyduğu hedefi İskenderun’da başlattıklarının altını çizen Beyhan Karan, kimsenin küsmeye darılmaya hakkının olmadığına ve öyle bir lüksünün alamayacağına dikkati çekti. Kişiler üzerinde siyaset yapmanın bir son bulması gerektiğini belirten Karan, Yolumuz uzun, ama süremiz kısa. 6 ay içinde tüm köy ve beldelere dağılıp Hatay’dan birinci parti çıkacağız. Hatay 6 milletvekili çıkarırsa CHP iktidardır. Bunun için liste çok önemlidir. Listenin her kesimden ve herkesi kucaklayacak kalitede olmasıyla birlikte biz 6’yı yakalayacağımıza inanıyorum. Bunda herkese çok görev düşüyor” ifadelerini kullandı.

BEYHAN KARAN İLE GİRDİĞİM YARIŞ TORUNLARIMA BIRAKACAĞIM EN GÜZEL MİRAS
Ziyaretten son derece mutluluk duyduğunu kaydeden CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz ise, 20 yıllık siyasi yaşantısında birçok yarışa girdiğini, yarın torunlarına ve çocuklarına miras bırakacağı en güzel yarışın Beyhan Karan ile girdiği yarış olduğunu söyledi. Karpuz, “Çünkü parti kültürünü benimsemiş partiyi özümsemiş ve aynı zamanda bu partinin tozunu yutmuş bir insanla yarışmak benim geçmişime taşıyacağım en güzel miraslardan biri. Çok seviyeli bir kongre yaşadık. Bu kongreyi bu noktaya taşımamızın en büyük sebebi parti kültürünü içinde hissetmiş olan insanlarla bu yarışmamızdır. Birlikte el ele verip kişisel ve bireyse politikaları bir kenara bırakıp toplumsal hareket edeceğiz. Sizler değil ilçe başkanlığı birçok şeyleri layıkıyla yapacak insanlarsınız. Ama siyaseti tüccar mantıkla benimseyen insanlar şu birlikteliği gerçekleştirmemek için elinden geleni yapmışlardır. Ama taban ‘Birleşin’ mesajını verdi. Biz o mesajı aldık. Her şeye rağmen biriz. Birlikteyiz ve birleşiyoruz. Ben Beyhan Karan’ı siyasette bir ağabey olarak önüme koydum. Onun tecrübelilerinden her zaman yararlanacağım” şeklinde konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.