Zorlu final!

Zorlu final!Liseler arası Türkiye futbol şampiyonasının İskenderun ilçe birinciliği mücadelesinde İskenderun Demir Çelik Lisesi ile İskenderun Endüstri Meslek Lisesi geçtiğimiz hafta sonu karşı karşıya geldi. Karşılaşma boyunca oyun üstünlüğünü elinden bırakmayan İskenderun Demir Çelik Lisesi, sahada 3-1 galip ayrılarak ilçe birincisi oldu.
Okul takımı İskenderun Demir Çelikspor Kulübü U16 ve U17 takımlarında yer alan futbolcularından oluşan İskenderun Demir Çelik Lisesi, İskenderun yan sahada Endüstri Meslek Lisesi ile karşı karşıya geldi. Maçın ilk dakikalarından son dakikasına kadar oyun üstünlüğünü elinden bırakmayan İskenderun Demir Çelik Lisesi okul takımı, Atıl, Ali Kaymaz ve Özgür’ün golleri ile 3-0 öne geçti. Karşılaşmanın sonlarında Endüstri Meslek Lisesi okul takım oyuncusu Gökhan’ın golü skoru belirledi. Skor 3-1 oldu ve İskenderun Demir Çelik Lisesi bu galibiyet ile ilçe birincisi oldu. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’ye transfer olan ve ailevi nedenlerden dolayı İskenderun Demir Çelikspor’a geri dönen Taha’da, okul takımında yerini aldı.
Karşılaşma sonrası ilçe birincisi olarak gruptan çıkmanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Okul Müdürü Oğuzel Kükrek, “Zafere giden yolun gerçek anahtarı disiplinli kulüp, okul ve sporcu öğrenci üçgeninde gizli. Son üç yıldır İskenderun Demir Çelik spor’un alt yapıya önem vererek okullarla işbirliği sayesinde 1995 1996 doğumlu sporcularla iyi başarılı bir gelecek yakalama gayretleri meyvelerini vermeye başladığını okul maçlarımızda gördük. Futbol takımımız geçen yıl final maçında art niyetli bir kişinin gayretli çalışmasıyla il birinciliğini kaybetmiştir. Bu yıl böylesi bir oyuna gelmeyecek ve işi hiç kimseye bırakmayacak güçlü bir takıma sahibiz.
Bu bağlamda okulumuz takımına desteklerini esirgemeyen başta İDÇ Spor Kulüp Başkanı Sayın Cengiz Gül’e ve teknik anlamda Mehmet Çetin, Bekir Yardımcı ve Beden Eğitimi öğretmeni Derya Yıldız’a teşekkür ediyorum” dedi.
İskenderun Demir Çelik Lisesi, bugün İskenderun yan sahada saat 10.00’da İskenderun Bölge birinciliği için Dörtyol 2. si Atatürk Lisesi ile karşı karşıya gelecek.
Yeni oluşan kadro ile liseler arası Türkiye futbol şampiyonasında gidebildikleri yere kadar gitmek isteyen İskenderun Lisesi, geçtiğimiz hafta sonu Ticaret Meslek Lisesi ile karşı karşıya geldi. Her iki yarıda atılan gollerle karşılaşma 1-1 sona ererken, İskenderun Lisesi ilçe 2. oldu.
İskenderun Lisesi ile Ticaret Meslek Lisesi okul futbol takımları İskenderun yan sahada karşı karşıya geldi. İskenderun bölge birinciliğine çıkmayı garantilemiş olan İskenderun Lisesi, bu karşılaşmada kendini fazla yormadı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında Ticaret Meslek Lisesi attığı golle rakibi karşısında 1-0 öne geçti ve karşılaşmanın ilk yarısı bu skor ile tamamlandı. İkinci yarıda da rakip kalede 1 gol bulan İskenderun Lisesi durumu 1-1 berabere getirdi. Maçta başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.
İlçe 2. olmanın mutluluğunu yaşayan İskenderun Lisesi, bugün Dörtyol ilçe birincisi ile İskenderun bölge birinciliği için karşı karşıya gelecek.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.