Parti tabanının istediği bir yönetim oluşmadı

Parti tabanının istediği bir yönetim oluşmadıCHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Bülent Akbay, geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve Nihat Karpuz’un yeniden başkan seçildiği CHP ilçe kongresini değerlendirdi:

“Parti tabanının istediği bir yönetim oluşmadı”

CHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Bülent Akbay, CHP İskenderun ilçe teşkilatına görevlerinde başarılar dileyerek, sorunların çözülmesi temennisinde bulundu.
Akbay, CHP’de değişim rüzgarlarının esmeye başladığını belirterek, “Yeni CHP adı altında değişim rüzgarı başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan değişim rüzgarının Türkiye genelinde yansıması olumlu oldu ve sorunları çözebilecek bir CHP’nin yapılanma çalışmalarına başlandı. Genel merkezdeki değişim Hatay ve İskenderun’a da yansıdı. Parti tabanı değişim talep ediyordu. Önceki yönetimin ve o geçiş sürecinde bazı ilçeler ve il örgütleri referandum sürecinde görevden alınmıştı. Bu süreçte İskenderun ilçe yönetimi de görevden alınmıştı. Kayyum adı altında yeni yönetim seçildi ve kayyum ilçe teşkilatını kongreye götürdü. İskenderun ilçe yönetiminde parti tabanının istediği bir yönetim oluşmuş değil. Her şeye rağmen sorunlarla birlikte yaşamayı öğrenmek durumundayız. Bu sorunları yok sayarak hareket etmem mümkün olmasa da, bu sorunlarla birlikte demokratik bir CHP’nin sürecini başlatmak durumundayız. Bu sürece Nihat Karpuz’unda başta olmak üzere katkı vermesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Yeni CHP’nin Türkiye’nin gerçeklerine uygun politikalar geliştireceğine inandığını belirten Akbay, “Şu aşamada seçim sürecine de girmiş bulunuyoruz. 6 ay sonra Türkiye’nin yakın geleceğini doğrudan ilgilendirecek çok önemli bir genel seçim gerçekleşecek. Bu noktada özellikle Nihat Karpuz’un kongre konuşmasında bütün kırgınlıkların bitirileceği ve herkesimi partide barıştıracağım sözlerini çok önemsiyorum. Parti çatısı altında CHP gerçek gücünü ortaya koyabilir. Çünkü koltuklar geçicidir. Bu parti halkçı bir parti olduğu ifade ediliyorsa yeni CHP’nin ideolojik bir temel üzerinde yükseleceği iddia ediliyorsa, bu parti bu günden tezi yok, halkın sorunlarına çözüm üretecek, bütün parametreleri gündeme getirilmelidir ve parti halka açılmalıdır. Çünkü AK Parti iktidara halkın gerek ekonomik gerekse sosyal anlamda ciddi zorluklar yaşayan icraatlarla gündeme geliyor. Her şeyden önemlisi insanların özgürlüğü rafa kaldırılıyor. Burada tek güç halkın gücüdür.”diye konuştu.

BELEDİYE İDARESİNİN MAZERETİ KALMADI
İskenderun Belediyesi’nin uygulamalarına da parantez açan CHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Bülent Akbay, “Belediyenin geçtiğimiz yılki faaliyetini yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Başkanım Yusuf Civelek’in de çalışmaları yeterli bulacağını zannetmiyorum. Çok daha etkin çalışmalar yapılabilme imkanı vardı. 2011 yılında bir dizi çalışmaların olması gerektiği inancındayız. Yeni yılda altyapıya ilişkin etkin adımların atılacağı ifade ediliyor. Buna önemli derecede katkı vereceğiz. 2011 yılında İskenderun’un anfi tiyatronun yapılması için söz verilmişti. Bu sözün yerine getirilmesi için takipçisi olacağız. Toplu ulaşımdan öğrenci yurduna kadar bir dizi faaliyeti hedef olarak koyduk 2011 yılında. Ayrıca 2011 yılında belediye idaresinin amatörce hizmetler üretmesi söz konusu olamaz, mazeretleri de kalmış değil. 2011 yılında hem hizmet üretmek, hem de halkımızın sorunlarına çözüm üretmek mecburiyeti vardır”şeklinde konuştu.

Önceki İçerik2011’de İskenderun’da ne olur?
Sonraki İçerikBaşkan Civelek CHP yönetimini kabul etti
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.