Azmi, tüm kadınlara örnek olsun!

Azmi, tüm kadınlara örnek olsun!“Danasını satıp bilgisayar alan kadın yazar” olarak tanınan Hatice Elveren Peköz’ün ilk kitabı, Hatay Kadın Girişimciler Derneği’nin sponsorluğu ile yayınlandı.
Peköz’ün “Yeminli Kitap” adlı kitabının imza günü nedeniyle, Antakya Belediyesi eski binasında Hatay Kadın Girişimciler Derneği tarafından bir kokteyl düzenlendi.
Hatay Valisi Sn. M. Celalettin Lekesiz’in eşi Sn. Zehra Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Sn. Lütfü Savaş, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, Hatay İl Kültür Tuizm Müdürü Aysun Çakar Çelenk ve Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı etkinlikte kitabını imzalayan Peköz’ün çok heyecanlı olduğu gözlendi.
Kokteyl öncesinde bir konuşma yapan Hatay Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Belgin Ünal, “Güçlü hedefleri olan aydın ve bilinçli Türk Kadını, Atatürk’ün en büyük hayallerinden biriydi. Bu hayali gerçekleştirmek, başarmak içim yılmadan çalışmak, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak, işbirliği sağlayarak eğitime destek olmak, girişimci kadın sayısını arttırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak, kadının sosyal hayattaki konumunu güçlendirmek bizim misyonlarımızdandır. İşte bu nedenle, biz de dernek olarak Hatice Hanım’a destek verdik. Hatice Hanım, Yeşilköy Beldesi’nde yaşıyor. Çiftçilik yapıyor.4 erkek çocuğu ve torunları var. Bugüne kadar sekiz roman, 500’ün üzerinde şiir yazmış.250 deneme ve makalesi var. Daha rahat yazabilmek için danasını satıp bilgisayar almış. Onun bu azminin bir çok kadınımıza örnek olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Önceki İçerikGüralp Koleji’nde ‘anlamlı’ bir yardım
Sonraki İçerikMesele neyse, çözülsün!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.