Altyapı olmadan büyükşehir olunmaz

Başkan Altan:
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Hatay’ın büyükşehir belediyesi olma girişiminin siyasi bir tasarruf olduğu söyledi. İçişleri Bakanlığı tarafından Hatay, Malatya, Denizli, Şanlıurfa ve Trabzon illerinin büyükşehir olması için hazırlanan tasarı Hatay’da heyecanla karşılandı. Altyapı olmadan büyükşehir olunmaz
Tasarıyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Altan, Hatay’ın büyükşehir belediye olmasının gündeme geldiği şu günlerde yaptığı açıklamasında, “Önce şehrin seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltmek gerek. Bunlar olursa haliyle büyükşehir özelliğini de taşır. Ancak bu altyapı oluşturulmazsa bir takım problemler olur. İnsanların ekonomik seviyesi yüksek mi de büyükşehir olunuyor? Esnafın durumu nasıl? Büyükşehir olunması ile esnafından halka herkes sıkıntılı günler yaşayacak. Emlak vergisi yüzde yüz arttırılacak. Bütün emlakların arttığını düşünecek olursanız, emlak fiyatları fırlayacak. Bunun yanında iş yerini zor geçindiren, götürü usulde satış yapan esnaflarımızın ise kira stopajları artacağı için işyerlerini kapatma noktasına gelecekler. Bu da zenginleşmeden fakirleşmek demek. Altyapı oluşturulmadan büyük şehir olunması sıkıntılara yol açar. Hatay’ın büyükşehir yapılması tasarısı, tekrar düşünülmesi ve altyapısının gözden geçirilmesi gereken bir proje. Büyük şehir olunması durumunda belde belediyelerin tamamı borçları ile birlikte ilçelerdeki belediyelere bağlanacak ve ilçe belediyeleri bu kadar yürü kaldıramayıp, faaliyetlerini yürütemez duruma geleceklerdir” diye konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.