Tapuda TSE devri

Tapuda TSE devriİskenderun’un başarılı ve dinamik Tapu Müdürü Ayhan Duran, ekibiyle birlikte İskenderun Tapu Müdürlüğü’ne yeni bir çehre kazandırdı. Yükselen hizmet kalitesi ve Başbakanlık Kamu Hizmet Standartlarında belirlenen iş ve işlem sürelerinin daha altındaki sürelerde hizmet veren müdürlük, her geçen gün vatandaş memnuniyetini daha da arttırıyor. Tapu Müdürlüğü’nden verilen hizmetleri değerlendiren Müdür Ayhan Duran “Hizmet kalitesinin belgelendirilmesi ve tescil edilmesi için TSE Kalite Belgesi alma çalışmaları başlattık” dedi.
Müdür Duran değerlendirmesinin devamında;
“Hatay 12. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İskenderun Tapu Müdürlüğü uyguladığı şeffaf, hesap verebilir ve dinamik yönetim tarzı ile Müdürlük çalışanının motivasyonunu sağlayarak ve teknolojik araçlardan en üst seviyede yararlanarak daha etkin ve hızlı hizmet anlayışı ile vatandaş memnuniyetini arttırmıştır.
İskenderun Tapu Müdürlüğü yeni modern bir hizmet binasına taşınarak, ağır ve kasvetli yapıdan kurtulmuş, vatandaşların gelmekten sıkılmayacağı, güler yüz göreceği bir yapıya kavuşturularak örnek bir model olmuştur.
Bu bağlamda hizmet kalitesinin belgelendirilmesi ve tescil edilmesi için TSE-ISO-EN 900 Kalite Belgesi alma çalışmaları başlatılmıştır.
İskenderun Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen iş ve işlemlerle ilgili olarak sıramatik sistemi, On-line ön başvuru randevu uygulaması sayesinde vatandaşların ilgili birimlere yönlendirilmesi gereksiz zaman kaybının önüne geçmiştir” diye konuştu.
Takım Ruhu ile Var Gücümüzle Çalışıyoruz
İskenderun Tapu Müdürü Ayhan Duran hizmetlerle ilgili değerlendirmesini şöyle noktaladı; “Ben ve müdürlük çalışanlarımız takım oyunu, takım ruhu ile var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca, iş ve işlemlerde On-line randevu sistemine geçilerek iş ve işlem sahiplerine SMS (Mesaj) sistemiyle randevu, iş ve işlem safhası hakkında bilgi verilmektedir. Böylece iş ve işlem sahiplerinin Müdürlükte boş yere zaman kaybetmelerinin önüne geçilmiş, vatandaş dışarıda diğer işlemlerini yürütürken, iş ve işlemleri başvuru sırasına göre devam etmektedir. Başbakanlık Kamu Hizmet Standartlarında belirtilen ve vatandaşların görebileceği yerde asılı olan iş ve işlem standartlarından daha az sürede hizmet verilerek vatandaş memnuniyeti sağlanmaktadır.
İskenderun Tapu Müdürlüğü’nde uygulanan örnek çalışmaların, hak kaybını önlemek için gösterilen duyarlı davranışların ve verilen hizmetin, gösterilen aşırı özenin karşılığı İskenderun ve bölge yaşayanlarından fazlasıyla alınmaktadır” şeklinde konuştu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.