Oltalar denizde yarıştı

Oltalar denizde yarıştıMustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin düzenlemiş olduğu 1. Olta Balıkçılığı yarışmasının ilk gününde oltalar dereceye girebilmek için denize atıldı. Amatör balıkçılığı sevdirmek ve doğru avlanmayı öğretmek adına gerçekleştirilen etkinlik öncesinde, İskenderun Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde sunum yapıldı ve organizasyona destek veren kurum ve kuruluşlara plaket verildi. Altmışa yakın balık tutkunun müracaat ettiği etkinliğin açılış törenine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, İskenderun Deniz Ticaret Odası temsilcileri, MKÜ öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, yarışmayı bundan sonra geleneksel hale getireceklerini belirtti. Yılmaz, İskenderun halkına balıkçılığı sevdirmek için yola çıktıklarını kaydetti.
Uluslararası sportif olta balıkçılığı yarışma kurallarının uygulandığı yarışmada, yaklaşık 60 olta balıkçısı mücadele etti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.