Amacımız bilinçli avlanmayı öğretmek

Amacımız bilinçli avlanmayı öğretmekOltalar denizde yarışacak

Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Ayşe Bahar Yılmaz:

“Amacımız bilinçli avlanmayı öğretmek”

Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin düzenlemiş olduğu 1. Olta Balıkçılığı yarışması ile ilgili bilgiler veren Su Ürünleri Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, amaçlarının amatör balıkçılığını sevdirmek, doğru avlanmayı öğretmek olduğunu söyledi.
Su Ürünleri Fakültesi’nin düzenlediği 1. Olta Balakçılığı Yarışması bugün saat 16:00’da başlıyor. 2 gün sürecek olan yarışmaya şu ana kadar 60’a yakın balıkçının müracaat ettiği açıklandı. Pazar günü saat 19:00’da sona erecek yarışma ile ilgili bilgiler veren Mustafa Kemal Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, yarışmayı bundan sonra geleneksel hale getireceklerini belirtti. İlk kez düzenledikleri için hatalarının olabileceğini ifade eden Yılmaz, İskenderun halkına balıkçılığı sevdirmek için yola çıktıklarını kaydetti. İskenderun İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de kendilerine destek verdiklerini açıklayan Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, “Yarışmamız bugün saat 16:00’da başlayıp akşam 21:00’e kadar devam edecek. Arzu eden balıkçılarımız Pazar sabahı 05:00 – 07:00 arasında avlanmaya devam edebilirler. Yarışmamız aynı gün akşam saat 19:00’da sona erecek. Biz İskenderun halkına kendimizi tanıtmak istiyoruz. Ayrıca balıkçılığı da sevdirmek istiyoruz. Amatör balıkçılara bilinçli avlanmayı öğretmektir. Doğru avlanmadığımız zaman balıklarımızı da yok etmiş oluruz” dedi. Avlanma yasakları hakkında da bilgiler veren Yılmaz, bu konu ile ilgili genelgeler yayınlandığını, fakat önemli olan genelgeler değil, o genelgeleri uygulayacak insanlardır” ifadelerinde bulundu.
Su Ürünleri Dekan Yardımcısı Aydın Demirci ise, yaptığı açıklamada avlanma yasakları ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Koordineli bir şekilde düzenlemelerden haberdar olduklarını kaydeden Demirci, deniz ve ortam şartlarına göre değişebileceğini sözlerine ekledi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.