En iyi akademik ve bilimsel ortamı oluşturacağız

İskenderun’daki fakülteleri ziyaret eden MKÜ Rektörü Prof.Dr. Güder, net mesajlar verdi:

“En iyi akademik ve bilimsel ortamı oluşturacağız”

10 Kasım’da Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder, İskenderun Mühendislik Fakültesi’ni ziyaret ederek, akademisyenlerle bir araya geldi. MKÜ İskenderun Mühendislik Fakültesi’nde Dekan Prof.Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu ve dekan yardımcıları Yrd.Doç.Dr. Ersin Özdemir ve Yrd.Doç.Dr. Esen Yıldırım tarafından karşılanan Rektör Güder, üniversitede bilimsel çıtanın yükseleceği mesajını verdi. MKÜ İskenderun Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda öğretim üyeleriyle bir araya gelen Rektör Hüsnü Salih Güder, yaptığı açıklamasında, “Üniversitemizin büyük bir merkezi araştırma laboratuarına ihtiyacı vardı. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalar sonrasında İskenderun ve Antakya olmak üzere iki ayaklı merkezi araştırma laboratuarının altyapısı hazırlanmıştır. Bu büyük ölçekli bir projedir. İnşallah bu merkezi araştırma laboratuar tamamlandığında öğretim üyelerimizin araştırma yönündeki motivasyonu daha da artacaktır. Öğretim üyelerimizin Avrupa Birliği ile ortak bazlı projelere katkı sağlamalarına destek vereceğiz” diye konuştu. Mühendislik Fakültesi’ndeki akademisyenlere hitaben açıklamalarını sürdüren MKÜ Rektörü Güder, “Objektif ve öğretim üyeleri arasında diyaloğu artırıcı bir rektörlük seçim dönemi geçirdik. Amacımız bilimsel çalışmaların yapanı sıra, her türlü insan kaynağını en iyi şekilde değerlendirmek ve motive etmektir. Üniversitemizin iç dinamizminin korunması ve iyi bir akademik ortam oluşturulması yönündeki çabalarımız bundan sonraki süreçte artarak devam edecektir. Burada bulunmamızın amacı sorunları yerinde görmek ve rektörlük makamını uzakta, yüksek bir makam olarak değil; her zaman akademisyenlerle iç içe bir konumda olduğunu göstermek içindir. Başarılı çalışmalarından ve bu toplantıyı organize eden İskenderun Mühendislik Fakültesi Dekanımız Ertuğrul Baltacıoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu. Rektör Güder, konuşmasının ardından rektör yardımcılıklarına atanan Ali Koç, Mehmet Dalkız ve diğer isimleri akademisyenlere tanıttı.
Açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Tanışma ve kaynaşma toplantısı sonrasında Rektör Hüsnü Salih Güder, İskenderun’daki Su Ürünleri ile Turizm ve Otel İşletmeciliği fakültelerini ziyaret etti.
En iyi akademik ve bilimsel ortamı oluşturacağız

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.