Esnafın limandan beklentisi büyük

Esnafın limandan beklentisi büyükİskenderun 2 Nolu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Remzi Çaylı, limanın özelleşme sürecinin hızlanması ve yatırımların bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.
Devlet Demiryolları İşletme Genel Müdürlüğü’ne ait İskenderun Limanı’nın özelleştirilme ihalesini 372 Milyon dolara Limak’a verilmesi sanayi ve İskenderun esnafını umutlandırmıştı. İskenderun Limanı’nın özelleştirilme sürecinde mahkemeye giden Liman-İş Sendikası’nın süreci uzatmaktan başka bir şey yapamayacağına vurgu yapan Remzi Çaylı, “Limanın özelleştirilmemesi ve sürecin uzatılması için Liman-İş Sendikası’nın mahkemeye başvurduğu söylentileri var. Limanın özelleştirilmesi sürecinde yatırımcı firmanın vakit kaybetmeden çalışmalara başlaması lazım. İskenderun Limanı daha önce de ihale edildi ve mahkeme iptal etti. Süreç uzayınca İskenderun ekonomisi kaybetti. Sanayi esnafı olarak beklentilerimiz büyük. İskenderun’da Körfez Savaşı öncesi Irak’a ve Ortadoğu’ya çalışan 500 nakliye firması vardı. İskenderun’da nakliyecisinden sanayicisine, balıkçısından berberine, lokantacısından terzisine kadar herkesin müthiş bir iş hacmi vardı. İnşallah süreç fazla uzamaz ve kısa sürede çözülür. Bu konuların takipçisiz. Gözümüz kulağımız limanda” ifadesini kullandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.