Ahmet Akça güven tazeledi

Ahmet Akça güven tazeledi4. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiren Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şubesi’nin üyeleri, Ahmet Akça’yı yeniden başkan seçti. İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen kongreye MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, Demokrat Parti İlçe Başkanı M.Coşkun Çelenk, MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Garip Şandır, Karayılan Belediye Başkanvekili Hulusi Tosun, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hayrettin Şahin, Türk Tarım Orman-Sen Hatay İl Temsilcisi Tevfik Gülen, Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Hatay İl Temsilicisi Kasım Demir, Türk Yerel Hizmetleri Sendikası Hatay Şube Başkanı Ali Çağrı, Türk Emekli-Sen Hatay Şube Başkanı Aysel Horoz, İs-Der Başkanı Nurettin Can, Dörtyol, Belen, Erzin ve çevre ilçelerden gelen delege ve üyeler katıldı.
Tek liste ile gidilen genel kurulda konuşan Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, “Her geçen gün büyüyen, devleşen sendikamız eğitim-öğretim iş kolunda söz sahibi olmaya devam edecektir” mesajını verdi. Güven tazeleyen Akça, konuşmasında, sendikanın bugün olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da ilkelerinden ve inandığı değerlerden taviz vermeden, üyelerinin verdiği desteğe layık olmaya devam edeceğini belirti. Genel kurulun divan başkanlığını eski başkanlardan Fahrettin Çelik yaptı. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Şube Başkanı Ahmet Akça, bir avuç fedakâr arkadaşlarının azimle yürüttükleri mücadeleyle ülkenin çalışma hayatına giren sendikalarının aradan geçen 18 yıldan bu yana, ülkenin en büyük memur sendikası unvanına sahip olduğunu söyledi. Başkan Akça, konuşmasına şöyle devam etti: “Üyelerimizden aldığımız güçle günden güne büyüyen sendikamız, eğitim alanında önemli çalışmalara, projelere imza atmıştır. Eğitim çalışanlarının hak ve menfaatlerini savunan, üyelerini hiçbir kişiye ya da zümreye ezdirmeyen, şubemiz sınırları içerisinde en büyük memur sendikası olan Türk Eğitim-Sen, ilkeli, dürüst, tutarlı sendikacılık yapmıştır. Eğitim çalışanları ve toplumumuz şundan emin olsun ki; Türk Eğitim-Sen, bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki yıllarda da ilkelerinden ve inandıklarından taviz vermeden, hiçbir denge hesabı gütmeden, kararlılıkla ve tavizsizce hak arama mücadelesini sürdürecek, üyelerinin verdiği desteğe layık olmaya devam edecektir.” Yapılan konuşmanın ardından tek liste ile gerçekleştirilen seçimde Ahmet Akça önderliğinde oluşturulan liste yönetime getirildi.
Genel Kurul sonunda oluşan yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Ahmet Akça, Yaşar Gürakan, Muhammed Cemil Bayrakdar, Yavuz Selim Yanık, Adem Aslan, Hanifi Şener, Abdullah Çalışır.
Denetleme Kurulu: Niyazi Köse, Halit Ataoğlu, İsmail Hasret Taşkın.
Disiplin Kurulu Üyeleri: Mehmet Ali Yıldız, Ümit Günay, Mehmet Bayraktaroğlu.
Üst Kurul Delege Üyeleri: Ahmet Akça, Yaşar Gürakan ve Adem Aslan.

Önceki İçerikEvli kadınların yüzde 42’si şiddet görüyor
Sonraki İçerikLimanın çevresini yeniden keşfedelim!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.