Evinizi depreme karşı güvence altına alın!

Evinizi depreme karşı güvence altına alın!Kılınç Sigorta yetkilisi Bestami Kılınç, Hatay bölgesinde insanların zorunlu deprem sigortasını (DASK) yeterince önemsemediğinden yakındı. Vatandaşların sembolik ücretlerle zorunlu deprem sigortası (DASK) yaptırarak konut ve işyerlerinin depremde zarar görmesi halinde, bu zararların deprem sigortası sayesinde karşılanabileceğini söyleyen Kılınç, “100 metrekare bir konutun bir yıllık deprem sigortası maliyeti 131 TL’dir.”dedi.
Hatay’ın deprem kuşağında yer aldığını ve vatandaşların konut ve işyerleri için zorunlu deprem sigortası yaptırmasının kendi menfaatlerine olacağının altını çizen Kılınç Sigorta yetkilisi Bestami Kılınç, deprem sigortası yaptırmayanların olası bir deprem halinde devlet tarafından zararlarının karşılanmayacağını belirterek, “Bölgemiz maalesef deprem yönünden riskli bir bölge. Ancak Hatay halkı hala deprem sigortasının önemi konusunda yeterli duyarlılığa sahip değil. Deprem sigortası (DASK) konusunda en bilinçli bölge Marmara bölgesi. Geçtiğimiz günlerde İskenderun’da 4.9 şiddetinde gerçekleşen depremin büyük depremlerin öncü belirtisi olduğunu uzmanlar dile getiriyor. Yarının ne getireceğini hiç kimse kestiremez. Ancak konut ve işyerlerini deprem sigortasıyla güvence altına almak mümkün. İskenderun’da, Allah korusun, ciddi ölçekte bir deprem olması halinde binaların yüzde 65’inin ağır hasar göreceği uzmanlar tarafından ortaya konulmaktadır. Eğer deprem sigortası yaptırmamışsanız, binanız ağır hasar görürse hiçbir şekilde devletten yardım alamazsınız. Yüz metrekarelik bir konutun deprem sigortası 131 TL’dir. Bu rakamda istenildiği takdirde kredi kartıyla 12 taksitte ödenebiliyor. Halkımız maalesef bindiği araca verdiği değeri konutuna vermiyor. Arabasını aylık her türlü bakımdan geçiren insanlar, oturduğu evi depreme karşı koruma altına almıyor” şeklinde görüş ortaya koydu.

Önceki İçerikKarayılan belde girişine rötuş
Sonraki İçerikEn kutsal ve ölümsüz meslek öğretmenlik
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.