En kutsal ve ölümsüz meslek öğretmenlik

En kutsal ve ölümsüz meslek öğretmenlik24 Kasım Öğretmenler Günü, Türkiye’nin her yerinde olduğu kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıt Alanı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler İskenderun Belediye Kültür Sarayı’na geçtiler. Kutlama programı, İskenderun Fatih Anadolu Lisesi’nin 24 Kasım oratoryosu ile sona erdi.
İskenderun Belediye Kültür Sarayı’ndaki program İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programa İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Bereketoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Musa Kurşun, MHP İlçe Başkanı İbrahim Gül, İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve çok sayıda öğretmen katıldı. Kutlama programının açılış konuşmasını Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kaplan gerçekleştirdi. Okul müdürü Mehmet Kaplan, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olan tüm öğretmenleri saygıyla andı. Kaplan’ın ardından Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı okundu. Meslekten henüz emekli olan İDÇ Anadolu Lisesi matematik öğretmeni Nimet Yamaner ise mesleki yaşamından anlattıkları ile salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, öğretmenlere seslendiği konuşmasında, “Sevgili öğretmen arkadaşlarım, öğrencilerinize geleceğin teminatı gözüyle bakınız. Unutmayınız ki, yüzyıllar boyu öğretmenler, insan topluluklarının en saygıdeğer insanları olarak görülmüştür. Dünyanın her yerinde eğitim bütün devletlerin birinci öncül programı haline gelmiştir. Çünkü her şey insanın eğitimi ile başlar. Hayatın her alanında eğitim devam etmektedir. Bu anlamda en büyük görev ve sorumluluk öğretmene düşer. Öğretmenlik hiçbir mesleğe benzemez. Çünkü onun ürünü, hammaddesi insandır. Sorumlulukları çok büyüktür. Yararlı buluşlar yapanların başarısında, ülkenin gelişmesinde öğretmenin alın teri, göz nuru vardır. O yüzden eğitim en önemli meseledir. Bunun birinci öğesi kıymetli öğretmenlerdir” dedi.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına kısa bir konuşma yapan İskenderun Mithat Paşa İlköğretim Okulu okul öncesi öğretmeni Gamze Cabiroğlu, “Bugün öğretmen olma sevinciyle dopdoluyuz. Apayrı bir gün bizim için. Ben ve arkadaşlarım bu anlamlı günde yapacağımız yeminle, düşlediğimiz kutsal mesleğin ilk adımını atmak üzereyiz. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıta olarak görüyoruz bu kutsal mesleği. Bu duygu ve düşüncelerimizle tüm öğretmen arkadaşlarımızın Öğretmenler Günü’nü kutlarken, başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz”şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, İskenderun’da göreve başlayan stajyer öğretmenlere Öğretmen Andı okundu. Bu sene emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi ise İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su tarafından verildi.
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Fatih Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan oratoryoyu sahnelendiren Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri ise salondan büyük alkış aldı. Program oratoryo sonunda protokol üyelerinin öğrencileri tebrik etmeleriyle son buldu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.