Altın fiyatları rekora doymuyor

Altın fiyatları rekora doymuyorSon altı aylık süreçte altın piyasasının analizini yapan İskenderun Kuyumcular Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Fırat’ın tüm tahminleri doğru çıktı ve altın fiyatları rekor düzeylere ulaştı. Para ve altın piyasasındaki gelişmeleri yakından takip ederek vatandaşları bilgilendiren Hüseyin Fırat, altın fiyatlarının daha da yükseleceğini söyledi.
Altın fiyatları tavan yaparken, İskenderun Kuyumcular Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Fırat, global ekonomiye yönelik kaygıların etkisiyle riskten kaçan yatırımcıların ‘güvenli liman’ olarak gördüğü altına rağbet gösterdiklerini belirtti. Altının bundan sonraki seyrine ışık tutan oda başkanı Hüseyin Fırat, “ABD Merkez Bankası’nın (FED) geçtiğimiz günlerde 600 milyar dolarlık tahvil alımı yaparak piyasalara nakit vermeye devam edeceğini açıklaması, dünyada enflasyona yönelik kaygıları artırdı. Altın fiyatlarındaki son artışta ABD Merkez Bankası FED’in son açıklamaları etkili oldu. FED’in piyasalara para enjekte edeceği açıklamasıyla alevlenen enflasyon endişelerine bir de Avrupa’da alevlenen borç sorunu eklenince altın fiyatları uçtu. Hem enflasyonun artacağına yönelik beklentiler hem de başta İrlanda olmak üzere Avrupa’daki bazı ülkelerin borç sorunu, altın fiyatlarını yeni zirvesine taşıdı. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.423 dolara kadar tırmandı. Yurtdışında tırmanışını sürdüren altın, içeride de fiyatları zıplattı. Dolar ve Euro’ya olan güvenin azalması, dünya ekonomisindeki toparlanmaya ilişkin belirsizlik, yatırımcıların enflasyon riskine karşı paralarını koruma isteği altın fiyatlarını bir süre daha yükseltecek gibi görünüyor” şeklinde görüş ortaya koydu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.