Rakipsiz başkan ‘Uğur Muratoğlu’

Türk Büro-Sen Hatay Şubesi’nin 4. olağan genel kurulu İskenderun Amanos Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Yapılan genel kurul sonrasında Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu üyelerin yeniden teveccühünü alarak, ikinci kez başkanlığa seçildi.Rakipsiz başkan ‘Uğur Muratoğlu’ Üç yıldır Hatay genelinde yaptığı başarılı çalışmalarla kamuda çalışan üyelerin sorunlarının çözümü yolunda çaba sarf eden Muratoğlu, çalışmalarının meyvelerini ikinci kez başkanlığa seçilerek aldı. Genel kurula Türk Büro-Sen Genel Merkez Sosyal İşler ve Eğitim Sekreteri Osman Eksert, Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Türk Sağlık-Sen İskenderun temsilcisi Mehmet Kayhan ve sendika üyeleri iştirak etti. Sakin bir havada geçen kongrede, Hatay genelindeki tüm ilçelerde üç yıllık süreçte mekik dokuyarak üyelerin sıkıntılarına kulak veren Muratoğlu, hizmet için ikinci kez üyelerin oyunu istedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan başkanlığı ve divan üyelerinin seçimine geçildi. Divan başkanlığına Türk Haber-Sen eski Hatay Şube Başkanı Yılmaz Karayün seçildi. Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanı Uğur Muratoğlu, salondakilere hitaben yaptığı konuşmasında, “Şimdiye kadar Hatay genelinde üyelerimizin sesi olduk. Arkadaşlarımızın çalışma sıkıntılarını gücümüz nispetinde gidermeye çalıştık. Özellikle genel merkezimiz çalışanların ücret başta olmak üzere çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönünde önemli mesafeler kat etmiştir. Hükümetle 2002 yılından bu yana genel merkez nezdinde yürütülen çalışmalar sonrasında bir takım haklar elde edilmiştir. Bizlerin görevimizi layıkıyla yerine getirirken, en büyük destekçimiz hep üyelerimiz olmuştur. Bu genel kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde görüş ortaya koydu. Yapılan konuşmanın ardından kürsüye davet edilen Türk Büro-Sen Genel Merkez Sosyal İşler ve Eğitim Sekreteri Osman Eksert de, Türkiye Kamu Sen’in günümüze kadar elde ettiği kazanımlar, sendikacılığın önemi, toplu görüşme süreçleri başta olmak üzere bazı konularda görüş bildirdi ve kongrenin hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından seçime geçildi ve tek liste halinde gidilen kongrede üyelerin oylarının çoğunluğunu alan Uğur Muratoğlu yeniden Türk Büro-Sen Hatay Şube Başkanlığı’na seçildi. Muratoğlu’nun listesi şöyle şekillendi:
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Uğur Muratoğlu, Fatma Bilgiç, Murtaza Çiçek, İbrahim Kıran, Ümit Kök, Levent Soyer ve Mehmet Aygen.
Yedek Üyeler: Necati Özoğlu, Sabahattin Önal, Mahmut Tukaç, Kara Murat Bodur, Erdoğan Kurt, Kerim Açıcı ve Murat Başboğa.

Önceki İçerikİhtiyaç sahipleri için ‘Sosyal Market’
Sonraki İçerikİskenderun’da iş patlaması olacak
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.