İskenderun’da iş patlaması olacak

Yüksekgönül:
“Hatay artık Türkiye ve dünya gündeminde”

İskenderun’da iş patlaması olacak
Mehmet Yüksekgönül

Roder Ro Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Başaran Nakliyat sahibi Mehmet Yüksekgönül, İskenderun Limanı’nın özelleşmesiyle birlikte kentimizde 6-7 ay sonra iş patlaması yaşanacağını söyledi. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Hatay ziyaretini de değerlendiren Yüksekgönül, bu ziyaretin Hatay’a ne kadar önem verildiğinin en büyük kanıtı olduğunu belirtti.
Roder Ro Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Başaran Nakliyat sahibi Mehmet Yüksekgönül, İskenderun Limanı’nın özelleşmesi, ülke ekonomisi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Hatay ziyareti hakkında geniş ve detaylı açıklamalarda bulundu.

İSKENDERUN’DA İŞ PATLAMASI OLACAK

İlk olarak 25 yıldan bu yana atıl durumda bulunan ve en son Özelleştirme Dairesi’nin gerçekleştirdiği ihale sonucu özelleştirilen İskenderun Limanı’nı ele alan Yüksekgönül, limanı çok güçlü bir firma olan LİMAK’ın almasının sevindirici olduğunu kaydetti.
Limana bağlı İskenderun esnafının Uzun yıllar siftah yapmadan geçirdiği çok günler olduğunu öne süren Roder Ro Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Başaran Nakliyat sahibi Mehmet Yüksekgönül, artık bu günlerin geride kaldığını, İskenderun’un özlemlediği hareketli ve bereketli günlerin çok yakın bir zamanda limanın faaliyete geçmesiyle geleceğini ifade etti. Şimdiden liman çevresinde antrepo depolarının kurulduğunu kaydeden Yüksekgönül, nakliyat firmalarının da İskenderun’da yer satın almaya ve kiralamaya başladıklarını, bunun da kent açısından sevindirici gelişmeler olduğunu söylerken, kent halkı, İskenderun Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerekli her türlü kolaylığın sağlanmasının altını çizdi.
EKONOMİK DEĞERLERİN YÜKSELMESİ HÜKÜMETİMİZİN BAŞARILI ÇALIŞMALARININ ÜRÜNÜDÜR
Yüksekgönül, açıklamalarında ülke ve bölge ekonomisi hakkında da görüşlerini paylaştı. Özellikle bölgemizde Suriye ile vize sorununun kalkmasının ve sınır kapılarındaki kolaylığın ülke ve dolayısıyla bölge ekonomisine katkılar sunduğunu belirten Mehmet Yüksekgönül, “ ülke ekonomimiz dünyada önemli bir konuma gelmiştir. İhracatımızda patlamalar yaşanıyor. Ekonomideki bu gelişmeler ülkemizin geleceğimizin açısından son derece önemlidir. Hükümetimiz, göreve geldiği günden bu güne ülkemizin çok daha iyi konuma gelmesi için var güçleriyle çalışıyorlar. Ekonomimizdeki bu hareketlilikte hükümetimizin ne denli başarılı çalışmalar yaptığının apaçık örneğidir” dedi.

İNŞALLAH HATAYLILAR GÖSTERİLEN ÖNEMİN KARŞILIĞINI VERİR

Roder Ro Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Başaran Nakliyat sahibi Mehmet Yüksekgönül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçtiğimiz hafta Hatay’a gerçekleştirdiği ziyaretinde bölgemiz açısından son derece önemli bir gelişme olduğunu öne sürdü. Yüksekgönül, “Artık Hatay’ın Türkiye’de ve dünyada gündeme geldiğini, Hatay’a Cumhurbaşkanımızın, Başbakan’ımızın her hafta bir bakanımızın ve yetkililerin gelerek seminerler vermesi gelmesinin Hatay’a ne kadar önem verildiğinin en büyük göstergesidir. Yaklaşık 1,5 buçuk ay sonra Hatay Havaalanı’nın da uluslar arası taşımacılığa açılmasıyla birlikte bölgedeki hareketlilik daha da artacaktır. İnşallah Hatay halkımızda bu ziyaretlerin karşılığını en güzel şekilde verir” şeklinde konuştu.

Önceki İçerikRakipsiz başkan ‘Uğur Muratoğlu’
Sonraki İçerikGaziantep yolcusu kalmasın
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.