Rengarenk resim sergisi

Samandağlı ressamlar Yahya Asiırmak ve Perihan Çapar, rengarenk resim sergilerini İskenderun Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda Samandağlılar Derneği’nin katkıları ile açtılar. Rengarenk resim sergisiAçılış kurdelesini İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek kesti. Açılış kokteyline çok sayıda sanatsever katıldı. İskenderun Halk Eğitim Merkezi’ndeki sergi 3-7 Kasım tarihlerinde ziyaret edilebilecek. Açılışta kısa bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, “Samandağlılar gibi hemşehri derneklerinin bu tür etkinlikler düzenlemesi sanat adına kayda değer bir gelişmedir. Bu tür dernekler kendi kültürlerini unutturmamak için ürettiklerini sergilemeleri gerekiyor. Zaten ondan ötürü hemşehri derneklerini seviyorum. Samandağlılar Derneği’nin etkinliğini de bu anlamda destekliyorum” dedi. Samandağlılar Derneği Başkanı Melih Sürmeli de, yaptığı değerlendirmesinde, “Derneğimiz yeni kuruldu, ama kısa sürede bu hale getirdik. Öncelikle kültürel çalışmalara yöneldik. İlk etkinliğimizde Samandağlı ressam Yahya Asiırmak hocamızın eserlerinin sergilenmesine yardımcı olduk. Önümüzdeki dönemde Samandağ ile her şeyi tanıtmayı düşünüyoruz. Bu başlangıç. Çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
Ressam Yahya Asiırmak da, “Gördüğünüz gibi resimlerimi sanatseverlerin beğenisine sundum. Umarım katılan arkadaşlar bu sergimizi beğenip bizleri onurlandırırlar. Amatör olarak başladığım resim çalışmalarımı bu seviyeye getirdim. 60‘a yakın eserim var. Özellikle Antakya ve Samandağ’ın kültürel ve coğrafi resimlerini işliyorum. Çalışmalarımız beğenilirse son derece mutlu olacağız. Basının da bize gösterdiği ilgiye teşekkür ediyoruz” dedi.
Ressam Perihan Çapar da, düşüncelerini dile getirerek, “7-8 karma, 6 da kişisel sergiye katıldım. Oryantalist ve emekçi çalışmalarımı yorumlayarak resimlerimi yapıyorum. Bütün bayanların da resim çalışmalarına katılmalarını tavsiye ediyorum.”dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.