Malulen emekli ama 95 TL maaş alıyor

İskenderun’da ikamet eden Necdet Aslan, 2007 yılında iş kazası geçirdi ve sol kolu sakat kaldı. Tekrar işine dönmesi gereken Aslan, kolunun sakat kalmasından dolayı işinden de oldu. Doktor raporları doğrultusunda genç yaşta malulen emekli oldu. Yaşamın her alanında işlerinin rastgitmemesi burada da karşısına çıktı. Doktorlar onun malulen emekli olması gerektiğine karar verdi. Emekli oldu olmasına da, ancak maaşı o gün bugündür sadece 95 lira.Malulen emekli ama 95 TL maaş alıyor
Gültepe Mahallesi 405 Sokak üzerinde yaşamını kira olan evinde beş çocukla sürdüren Necdet Aslan, yaşadığı zorlukları haber ekibimize anlatırken yaşadığı sıkıntıları yeniden yaşar gibi oldu. Ama umutsuz da olsa anlattı. Yaşadığı kazanın ardından kolunun iş göremez hale geldiğini ve kolu için yüzde 80 iş göremez raporu verildiğini belirten Necdet Aslan, ”Doktorlar bana rapor verdiler ve bu rapor doğrultusunda malulen emekli oldum. Sonra da 95 lira maaş almaya başladım. Ama maaşımda bir sorun var. Emeklilik maaşı bu kadar değil. Çok sıkıntılar yaşadık. Gerekli kamu dairelerine müracaatta bulundum. Valilik, kaymakamlık ve SSK’ya kadar müracaat ettim, ama hiç kimse benimle ilgilenmedi. Yani vatandaş muamelesi görmüyorum. Buradan sayın Başbakanımıza sesleniyorum, lütfen benim bu sıkıntımı giderin. Sadece emekliliğimden hakkım olan maaşımın düzenli olarak verilmesini istiyorum” dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.