Başkan Savaş’tan Önemli Açıklamalar

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 15 Şubat Cuma günü Millet İttifakı İskenderun seçim koordinasyon merkezi açılışında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Açılışa Başkan Savaş’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve Mehmet Güzelmansur, İskenderun Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, CHP ve İyi Parti temsilcileri ve çok sayıda İskenderunlu katılım gösterdi.

Açılışta konuşan Başkan Savaş, 10 yıl önce Hatay’a huzurlu bir ortamda hizmet etmek için göreve geldiğini vurgulayarak, “İskenderun’da 50 yıllık sorunu çözdük. 2750 metrelik battı-çıktılar yaptık. Erzin’den Kel Dağı’na kadar altı tane yat limanı yapacağız. Çok büyük bir marina ve eğlence merkezi yapacağız. Amacımız Hatay’ın ekonomisine katkı sağlamak. EXPO alanını ikiye böldük. Birisi İskenderun, Belen ve Arsuz’un tam ortasında diğeri ise Defne ilçemizin üst tarafında. Birlikte İskenderun’u daha güçlü hale getireceğiz” dedi.

BAŞKAN SAVAŞ: “VATANINA, MİLLETİNE BAĞLI HERKESİN OYUNA TALİBİM”
Hatay’da yönü Ankara’ya dönük, Türk Bayrağı altında yaşamaktan mutlu ve vatanına, milletine bağlı herkesin oyuna talip olduğunu açıklayan Başkan Savaş, bugüne kadar vatandaşlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden herkese eşit yaklaştığının altını çizdi. Başkan Savaş konuşmasının devamında, “Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun tüm vatandaşlarımızın Millet İttifakı’na oy vermesini istiyoruz. Kimse kimsenin gönlüne gem vuramaz” açıklamalarında bulundu.
“HAKK VE HALK BİZE YETER”
Başkan Savaş, önce Allah’a sonra da Hatay halkına güvendiğini belirterek, “Benim sırımı yasladığım iki kurum var. Birisi Rabbim diğeri de Hatay halkıdır. Hakk ve halk bize yeter” ifadelerine yer verdi.

Bir haber kanalının kendisiyle ilgili yaptığı asılsız habere cevap niteliği taşıyan açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Bu ülke 15 Temmuz’da çok büyük bir talihsizlik yaşadı. 15 Temmuz sonrası HBB Meclisi’nde saygı duruşunda bulunduk. Meclisi ben yönetiyordum. 15 Temmuz’da şehit olanların anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunalım dedim. Bir Mehmetciğimiz de şehit olmuştu. Ben de o Mehmetçiğimizin de anısına da saygı duruşunda bulunalım dedim. Onu bugün bu ülkenin sorunlarından habersiz bir kanal benimle ilgili olumsuz algı oluşturmak için 10 dakikalık bir haber yapmış. 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımız bizim vatandaşlarımız. Şehitlerimiz hepimizin şehididir. Anneler çocuklarını doğurur her şeyden sakınarak büyüttüğü evladını peygamber ocağına asker olsun diye gönderir, devletine, Genelkurmay Başkanlığına ve komutanlarına emanet eder. Bir gün bir talihsiz olay olmuşsa. Bu er şehit olmuşsa bu çocuğun başka kötü şeylerle isimlendirilmesi, ilişkilendirilmesi doğru mudur? Ben inançlı bir adamım ibadetimi yaparım. Ve yalnızca Allah’a bağlıyım. Ne Pensilvanya’ya ne de başka bir yere bağlı değilim. Bize Rabbimin gönderdiği ayetler ve Hz. Peygamberimizin (sav) sünneti yeter. Bu ikisini bilen fitne çıkarmaz, vatanına ihanet etmez” dedi.

“HAKKIMDA ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞAN HABER KANALI TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNİ DOĞRU YANSITMIYOR”

Kendisi ile ilgili algı yaratmak için Türk milleti için çok hassas bir konuda yalan haber yaparak bu konuyu seçim sürecine alet eden haber kanalını ismini vermeden eleştiren Başkan Savaş, bu kanalın Türkiye’nin gerçeklerinin üzerini de örtmek için sıklıkla yalan haber yaptığını belirtti. Başkan Savaş, kanalın Türkiye’nin gündemini olduğundan farklı gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Başkan Savaş’tan Önemli Açıklamalar Başkan Savaş’tan Önemli Açıklamalar Başkan Savaş’tan Önemli Açıklamalar Başkan Savaş’tan Önemli Açıklamalar Başkan Savaş’tan Önemli Açıklamalar

Önceki İçerikMete Aslan:“Kazanmak için aday oldum ve kazanacağım”
Sonraki İçerikMete Aslan, En büyük projemiz İskenderun halkı ile buluşmak
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.