Hatay İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

2019 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya; Vali Doğan’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, HBB Genel Sekreteri Nihat Tazearslan, Hatay MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İş-Kur İl Müdürü Ziya Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kemal Topçu, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, ATSO (Yönetim Kurulu Üyesi) Serdal Şahutoğlu katıldı.

Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2018 yılı faaliyetlerinin değerlendirmesini içeren sunum ile başlayan toplantıda, 2018 yılında ilimizde işe yerleştirilen kişi sayısının 7,958 kişi olarak gerçekleştiği, açık iş sayısının ise 14.404 kişi olduğu bilgisine yer verildi.

Ayrıca toplantıda Girişimcilik Eğitimlerinden 814 kişinin sertifika aldığı, açılan Meslek Edindirme Kurslarından 1.228 kişinin yararlandığı, İşbaşı Eğitim Programlarından 2.577 kişinin istifade ettiği ve engelli vatandaşlarımızdan 72’sinin işe yerleştirilmek suretiyle iş hayatına aktif katılımları sağlandığı belirtildi.

Gerçekleştirilen toplantı, 2019 yılında hayata geçirilmesi planlanan istihdam politikaları ve eğitim programları hakkındaki hususların değerlendirilmesinin ardından diğer gündem maddelerinin ele alınması ile son buldu.

Hatay İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Önceki İçerikİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil:Küçük Sanayi Bölgesinde Kaldırımlar Yenileniyor
Sonraki İçerikYıldızlar Sınıfı Öğrencileri 1. Dönemin Bitişini Parti İle Kutladı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.