Çocuğunuzu Gripten Koruyun

Kış hastalıklarından en fazla çocukların etkilendiğini ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gözde Kır, kapalı mekânların çocukların daha sık hastalanmasına sebep olduğunu belirtti.
Özellikle okul çağı çocuklarının gribal hastalıklar açısından riskli grupta yer aldığını ifade eden Uzm. Dr. Gözde Kır, “Soğuk havaların başlaması ile birlikte pek çok insanda, özellikle çocuklarda; ateş, öksürük, burun akıntısı ve baş ağrısıyla seyreden grip hastalığı görülmektedir. Bunun yüzde 80’ine H3N2 virüsü, geri kalanına H1N1 ve diğer virüsler neden olmaktadır. Havaların soğuk olması nedeniyle insanların kapalı mekânlarda daha sık biraraya gelmesi, bu virüsün yayılmasının en önemli nedenidir. Hastalık; özellikle çocuklarda, yaşlılarda kronik hastalığı olanlarda, hamilelerde ağır seyretmektedir. Hastalık başlangıcında verilen antibiyotikler etkisiz iken, antiviraller kısmen etkili olmaktadır. Korunmada en etkili yol aşıdır. Aşılar ise, ekim ve ocak ayları arasında yapılabilmektedir” açıklamasında bulundu.
“Ellerinizi sık sık yıkayın”
Grip salgınından çocukları nasıl korumak gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler veren Uzm. Dr. Gözde Kır, “Hijyen kurallarına uymak, istirahat, bulaşıcı dönemde çocuğun okula gitmemesi veya hasta kişinin evden çıkmaması, düzenli beslenme ve uyku, hastalara ait eşyaların kullanılmaması ve yeterince dezenfekte edilmesi, hapşırma ve aksırma esnasında ağız ve burnun mendille kapatılması, kapatılamamış ise ellerin bol su ve sabunla yıkanması, odaların sık havalandırılması, özellikle çocuklara karşı öpme ve nefes temasının kesilmesi, emziren annelerin hastalıkları döneminde maske kullanmaları çok önemlidir” dedi.

 

Önceki İçerikCumhur İttifakı Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Belli Oldu
Sonraki İçerikCHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Dr. Muhsine Korkmaz “İyi Parti’de elini taşın altına koymuştur”
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.